Publicat: Vineri 26-Sep-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 203 ori
Daca abonatii UPC se declara in continuare nemultumiti de faptul ca nu pot vedea meciurile Ligii 1 de pe GSP TV, iata ca acestea vor sosi in curand pe telefoanele lor mobile, via Orange.

Orange va retransmite meciurile Ligii 1

Consortiul Antena 1 - RCS & RDS este gata de a semna un parteneriat cu Orange, permitand clientilor operatorului sa receptioneze meciurile pe telefonul mobil. Dan Matiescu, director general Antena 1 afirma ca Vodafone nu este interesat de oferta, lasand in seama celor de la Orange acest nou serviciu. Va reamintim ca Antena 1 - RCS & RDS a platit nu mai putn de 85 de milioane de euro plus TVA pentru dreptul de a transmite meciuri din Liga 1, in urmatoarele 3 sezoane.

La ora actuala se incearca recuperarea investitiei, prin obtinerea unor venituri, iar oficialii consortiului au creat deja 3 modele de business pentru recuperarea banilor. O varianta este vanzarea canalului GSP TV catre alti operatori de cablu, care nu par dispusi sa il cumpere, sau vanzarea unor optiuni catre alte posturi TV, oferta intampinata iar cu reticenta, de aceasta data de posturile TV.

Cel de-al treile model de business practicat de Antena 1 - RCS & RDS este acela care implica pastrarea exclusivitatii GPS TV, iar societatea RCS & RDS a important deja un milion de sisteme de receptie prin satelit pentru a acoperi cererea in masa a clientilor.

[


Ceilalti au citit si: