MWC 2016: Nokia prezinta AirScale, un ecosistem gata de sosirea tehnologiei 5G, cu suport pentru multiple standarduri radio (Video)

Stiri Telefoane Nokia

Publicat: Luni 22-Feb-2016 12:21:44 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 877 ori
Nokia s-a numarat printre companiile prezente la MWC 2016, unde nu a adus vreun terminal nou, ci un sistem foarte interesant. Pe numele sau Nokia AirScale, acesta este un ecosistem 5G-ready care va interconecta telefoanele, produsele de tip Internet of Things, automobilele si locuintele smart.
 
MWC 2016: Nokia prezinta AirScale, un ecosistem gata de sosirea tehnologiei 5G, cu suport pentru multiple standarduri radio (Video)

AirScale livreaza simultan suport 2G, 3G, TDD-LTE, FDD-LTE si LTE Advanced, dar si LTE Advanced Pro, toate din aceeasi statie-baza, impreuna cu WiFi. Hardware-ul e gata sa ofere si suport 5G, Nokia atingand viteze de 19.1 Gbps in testele sale. Nokia a mai anuntat si lansarea unui fond de dezvoltare Internet of Things in valoare de 350 de milioane de dolari
 
MWC 2016: Nokia prezinta AirScale, un ecosistem gata de sosirea tehnologiei 5G, cu suport pentru multiple standarduri radio

CEO-ul companiei finlandeze, Rajeev Suri a mentionat ca una dintre aplicatiile sistemului AirScale si a tehnologiei 5G este in cazul automobilelor autonome. Ele ar avea nevoie de latenta scazuta a retelelor 5G pentru a functiona perfect. Nokia exploreaza si spectrul care nu e inca licentiat de catre operatori, pentru a completa optiunile de conectivitate.

Dorinta este de a atinge viteze la nivel de gigabit via WiFi si e folosit un controller din cloud pentru sisteme. Agregarea LTE-WiFi este un alt proiect Nokia, ca parte din specificatia LTE-Advanced Pro. Diferenta fata de sistemele rivalilor este ca vom avea un controller sub forma de cloud si nu o statie baza hardware. Incepe sa se simta aportul achizitiei Alcatel-Lucent, asta e sigur!
 




Ceilalti au citit si: