Publicat: Duminica 01-Mar-2015 18:57:41 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 161 ori
HTC si-a extins azi domeniul de activitate in doua zone noi si anume bratari fitness si headseturi de realitate virtuala. Al doilea segment e reprezentat de noul produs HTC RE Vive, un headset VR realizat de taiwanezi in colaborare cu producatorul de jocuri Valve.
 
MWC 2015: HTC prezinta în parteneriat cu Valve headsetul de realitate virtuala RE Vive

Prezentat la MWC 2015 pe scena evenimentului unde a debutat HTC One M9, RE Vive are parte de un clip fascinant mai jos, care ii detaliaza functiile. El este in mod sigur mai elegant decat Gear VR de la Samsung sau Microsoft HoloLens. HTC si Valve doresc sa ofere cea mai imersiva experienta de pe piata si varianta developer a acestui model va sosi in aceasta primavara, iar publicul va putea cumpara versiunea finala in perioada sarbatorilor de iarna.

Aparent acest proiect ar fi fost scapat pe web cu ceva vreme in urma sub forma unui proiect SteamVR. In ciuda implicarii HTC, acest headset nu se bazeaza pe un smartphone, precum Gear VR. In schimb, avem un device aici care e construit complet in ideea de a oferi accesul la o lume virtuala 3D, cu un camp larg de vizualizare. Vive se va conecta direct la PC si va permite savurarea de continuturi 3D.
 

Avantajul produsului HTC e ca el suporta medii de mare amploare, la nivel unei camere intregi, astfel ca puteti explora la 360 de grade si in 3D in jurul vostru, pierzandu-va in lumile virtuale afisate. Sistemul nu a fost foarte clar detaliat, dar stim ca implica "controllere de tracking", care definesc spatiul 3D din jur. Lista de parteneri Vive e foarte bogata si include Google, HBO, Lionsgate si producatori de jocuri.




Ceilalti au citit si: