Publicat: Sâmbata 18-Iun-2011 20:50:56 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 872 ori
Batalia dintre Android si iOS nu se da doar la capitolul terminale vandute, ci si pe piata de advertising mobil. Astfel, analizand datele furnizate de catre compania de studii de piata Millenial Media, deducem ca aceste platforme sunt foarte apropiate pe piata de advertising, atat in privinta afisarilor, cat si a veniturilor.
 
Lupta strânsa între Android si iOS, în segmentul advertising-ului pe mobil

Datele pe care le-a luat in calcul Millenial Media se aplica pe luna aprilie a acestui an, in care Android a fost lider pe piata de advertising, cu 53% cota, in vreme ce iOS a scazut cu 1%, ajungand la 27%, iar RIM a detinut 17%. Windows Phone a inceput sa conteze, atingand primul sau procent si crescand cu 0.5% fata de ultimul studiu. Şi asta in vreme ce Symbian a ramas la doar 2%...
 
Lupta strânsa între Android si iOS, în segmentul advertising-ului pe mobil

In privinta veniturilor din advertising, iOS domina cu 45%, Android fiind putin in urma, cu 43%. RIM a atins doar 9% din veniturile din reclame pe mobil, iar Symbian si Windows Phone au intrat in categoria "altele" cu doar 3%. Vesti bune pentru Microsoft, deoarece WP7 a inceput sa conteze, iar Nokia va cunoaste o propulsare inapoi printre marii jucatori tot prin intermediul platformei Microsoft, de indata ce va lansa un telefon sau mai multe cu WP7.




Ceilalti au citit si: