Publicat: Luni 04-Apr-2016 14:13:44 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1903 ori

Cu cateva zile in urma descopeream ca LG G5 ar avea exteriorul carcasei acoperit cu material plastic , aplicat peste metal, desi LG promova handsetul drept unul cu corp metalic unibody. Azi celebra bloggerita tech Erica Griffin ne prezinta detaliat raspunsul celor de la LG cu privire la aceasta abordare.
 


 

Ea discutase subiectul in cadrul videoblogului sau si a primis raspuns rapid de la PR-ul LG. Totul a inceput cu canalul YouTube JerryRigEverything, care a razuit plasticul aplicat peste metal, folosind un cutter. Ken Hong de la LG afirmat ca de fapt ceea ce vedem la exteriorul corpului lui LG G5 este o solutie special aplicata pentru a face vopseaua adeziva la metal si nu plastic.

E vorba despre o tehnologie speciala, ce implica intai aliaj din aluminiu LM201b, peste care se aplica solutia aceea si apoi vopseaua. LM201b e folosit in tandem cu aceste materiale pentru a integra antenele intr-un mod care sa nu deranjeze la nivel estetic. Pana acum telefoanele din aluminiu treceau prin procesul de anodizare, dar LG a folosit un proces nou numit "microdizare".


El implica mici particule de metal ce sunt integrate in stratul de vopsea si fuzioneaza cu aluminiul. Practic adevarul e undeva la jumatatea drumului: nu avem un spate din plastic si atingem si metal, sub forma particulelor din metal integrate in stratul (gros) de vopsea aplicat peste metal. Totusi senzatia utilizatorului va ramane ca atinge un material plastic... Au inceput discutiile si pe Reddit si surprinzator de multi utilizatori LG prefera corpuri din plastic si nu au nici o problema cu acest design. 

Exista si utilizatori care afirma ca era OK un corp din metal cu antenele la vedere.





Ceilalti au citit si: