LG Optimus LTE P936, review in premiera - al doilea telefon cu ecran HD se comporta excelent, are o camera de calitate, design atractiv (Video)

Stiri Telefoane LG

Publicat: Joi 29-Mar-2012 23:24:40 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 448 ori
Dupa ce v-am prezentat o recenzie in premiera pentru telefonul LG Optimus 3D Max, acum avem alt handset LG nou, LG Optimus LTE P936 (telefon nelansat inca de catre LG). Ati vazut deja acest telefon intr-un preview al nostru si intr-un benchmark si ati avut parte si de un articol explicativ cu privire la identitatea sa. Ei bine, dupa o saptamana de utilizare, acum a venit momentul concluziilor si recenziei detaliate.
 
Review LG Optimus LTE P936

Telefonul are acelasi hardware si design ca si LG Optimus 4G LTE, model vandut in SUA din noiembrie prin operatorul Bell. LG Optimus LTE P936 masoara 10.5 mm in grosime si vine cu un ecran de 4.5 inch, cu rezolutie 1280 x 720 pixeli, 2 GB memorie interna, Android 2.3 Gingerbread ca OS si o camera de 8 megapixeli. Alte dotari includ un slot microSD si un procesor dual-core de 1.5 GHz. Terminalul are o textura placuta in partea din spate si este placut de tinut in mana. LG Optimus LTE P936 nu lasa impresia de device cu ecran de 4.6 inch, fiind foarte compact si destul de usor pentru diagonala ecranului sau si dotarile sale.
 
LG Optimus LTE P936 - partea spate

LG Optimus LTE P936 partea de sus

LG Optimus LTE P936 stanga

LG Optimus LTE P936 - dreapta

LG Optimus LTE P936 - partea de jos
 
Sub display avem 3 butoane capacitive, care fac din acest smartphone unul pregatit de actualizarea la Android 4.0 ICS. Singura ingrijorare pe care o am e particula "LTE" din numele telefonului, care ma face sa cred ca nu va sosi in prea multe tari europene, ci doar in cele care ofera suport pentru aceasta tehnologie. Trecand la partea audio si video, ecranul ofera un playback HD excelent, vizualizare buna in bataia soarelui, culori vii si un contrast foarte bun, in vreme ce difuzorul isi face treaba bine si basul se aude OK.
 
LG Optimus LTE P936 - browser

Am testat si browserul web, care are un mecanism de taburi cu efecte vizuale placute si este foarte usor de folosit. Datorita ecranului HD puteti citi cu usurinta textul in paginile web si fara prea mult zoom. Cand vine momentul de pinch to zoom sau scroll, totul se misca lin si fara lag. La capitolul socializare, avem un widget special, Social+, in care putem integra contul de Facebook, Twitter si MySpace. Cu acest widget plasat pe ecran avem la doar un scroll vertical distanta mesajele de pe Twitter, fluxul informational de pe Facebook, cel de pe Twitter sau mesajele primite pe ambele servicii. Vorbind despre widgeturi, ele sunt cele standard pe telefoanele Android, de la ceas si YouTube, la widgetul vreme destul de aratos de pe acest device. Android 2.3 se comporta OK, ofera si o zona dock personalizabila in partea inferioara, in care puteti muta ce aplicatii vreti.
 
LG Optimus LTE P936 - tastatura virtuala

Tastatura virtuala este comoda si este aceeasi de pe LG Optimus-urile din 2011, nu ca asta ar fi vreun repros, deoarece e usor de folosit. In ce priveste captura foto/video, am fost impresionat de culorile camerei si v-am oferit mostre foto care includ legume si fructe colorate, iar zoomul pe ecranul HD le scoate coloritul in evidenta. Aveti si mai jos un exemplu de astfel de fotografie:
 
Mostre foto LG Optimus LTE P936

Camera suporta obisnuitele optiuni si setari, de la balansul de alb, la efecte de culoare, optiuni de expunere si focus. In ce priveste captura video, telefonul suporta inregistrare video 1080p, generand clipuri precum cel de mai jos, dar dati-mi voie sa nu fiu prea impresionat de filmare, mai ales ca am mai testat 2 telefoane LG in ultima vreme, tot de noua generatie si tot cu captura 1080p. In ce priveste apelarea, calitatea audio a convorbirilor este buna, agenda este usor de sincronizat cu contul vostru Google, iar suita de aplicatii Google functioneaza OK. Parca am simtit putin lag in Maps, dar retineti ca aceasta nu e varianta finala a telefonului, deci nu putem critica prea dur micile buguri. Bateria rezista cam la 1-2 zile de functionare, cu utilizare moderata.
 

YouTube arata bine, calendarul e sincronizat cu contul nostru si LG ofera si Smartworld, propriul lor magazin de aplicatii. Daca pe LG Optimus 3D Max acest magazin avea o zona 3D, pe LG Optimus LTE P936 avem o zona speciala de aplicatii HD. Ele sunt destul de putine deocamdata, pana in 10 de fapt, dar in acest moment se face un upgrade magazinului, deci banuiesc ca vom avea o crestere a numarului de softuri. Intre timp retineti un singur lucru: Angry Birds in 3D si cu asta am zis tot!
 
LG Optimus LTE P936 - camera

Printre aplicatiile HD se numara in special jocuri deocamdata, dar ai fi interesant sa vedem si softuri mai comune adaptate la o rezolutie de ecran 720p. LG ofera si o aplicatie News pe acest device, o aplicatie Memo pentru notite, care poate permite si atasarea de imagini, o functie SmartShare pentru impartasirea continuturilor media pe playere, televizoare si alte device-uri. Pe final v-am prezentat si o aplicatie de la CES 2012, care transforma telefonul intr-o telecomanda pentru o masina Viper, cu functii precum blocarea masinii, pornirea alarmei, GPS cu locuri de parcare, service-uri si reprezentante Viper si monitorizarea taxei de parcare. Apoi v-am prezentat o colectie de aplicatii de "luat in padure": o colectie de urme de animale, un soft care va invata sa faceti noduri si unul pentru orientarea in salbaticie. V-am oferit si o privire asupra aplicatiei oficiale H & M, daca tot e popular magazinul la noi, iar softul include o lista cu reprezentante, catalogul virtual, contact pentru fiecare magazin din tara si stiri cu cele mai noi produse si colectii care apar.
 
Recenzie LG Optimus LTE P936

La capitolul jocuri am testat ecranul HD cu un shooter cu zombii, Contract Killer Zombies, in varianta upgradata fata de cel testat pe Galaxy Nexus anul trecut. Shooterul este unul de tip FPS, destul de static deoarece personajul principal e in scaunul cu rotile si include o colectie mare de arme (pistoale, shotgun, sniper, mitraliere), upgrade-uri, misiuni, un magazin cu gloante si alte provizii si multe valuri de zombii care ameninta diferite personaje pozitive din joc, pe care trebuie sa le aparati. Aveti si un buton de tintire mai precisa, dupa cum se vede si in review-ul nostru.
 
LG Optimus LTE P936

LG Optimus 3D Max - LG Optimus LTE P936 - Samsung Galaxy Nexus

Din toata aceasta recenzie, pot spune ca filmul si jocul au scos cel mai bine in evidenta ecranul HD al handsetului, singurul sau atuu in acest moment fata de cele mai moderne handseturi dual core din tara. Şi acum hai sa ii aflam avantajele si punctele slabe ale telefonului, inainte de a da un verdict.

Iata ce puncte forte are telefonul:
ecran HD luminos, culori vii, claritate deosebita fotografierea de calitate cu camera de 8 MP magazin LG cu sectiune de aplicatii HD design placut, parte din spate aderenta calitate audio buna

LG Optimus LTE P936
captura video nu impresioneaza poate suferi de lag uneori (Google Maps) aceleasi widgeturi si tastatura virtuala de la LG-urile din 2011 doar 2 GB memorie interna

LG Optimus LTE P936 este un telefon bun fara indoiala si va fi vazut mai degraba ca o alternativa ieftina la Galaxy Nexus, deoarece are ecran HD si CPU dual core, dar problema e ca nu putem garanta sosirea sa in Romania, avand in vedere suportul LTE. Eventual vom primi o varianta HSPA+ si ar fi cazul sa vedem si in tarisoara noastra est-europeana mai mult de un singur smartphone cu ecran 720p in 2012, nu credeti? Deja in State si in Asia exista modele ca HTC Rezound, Galaxy Nexus, o versiune de Galaxy S II cu ecran HD, cel putin inca un LG cu ecran 720p, chinezii au avut parte de o varianta de Motorola Droid RAZR tot cu ecran cu astfel de rezolutie si tot asa. Şi noi ne multumim doar cu Galaxy Nexus... ar fi buna si putina varietate si un inceput bun este chiar LG Optimus LTE P936, cu avantajele mentionate mai sus.
 
Review LG Optimus LTE P936:
 




Ceilalti au citit si: