LG Chem dezvaluie bateriile de ultima generație, ce adopta diferite forme, in funcție de design-ul device-ului in care vor fi integrate

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Marti 08-Oct-2013 20:07:45 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 562 ori
LG Chem, o subdivizie LG producatoare de baterii, este pregatita sa lanseze o gama de baterii inovatoare in viitorul foarte apropiat. Compania a anunțat astazi ca a renunțat la producerea clasicelor baterii in forma dreptunghiulara și ca vor incepe fabricarea unor baterii ce adopta diferite forme de design.
 
LG Chem va dezvalui bateriile de ultima generație

Tipurile de baterii LG Chem sunt urmatoarele: - baterii curbate, baterii cablu È™i baterii care folosesc o tehnologie in trepte (stepped). La momentul actual compania poate produce in masa baterii curbate È™i baterii cu tehnologie in trepte, numite È™i “stepped battery”. Bateriile care folosesc tehnologia in trepte au fost produse la fabrica Nanjing inca din luna iulie È™i au fost folosite pentru LG G2, iar producÈ›ia bateriilor cablu va incepe in urmatorii ani.

In primul rand, bateria care foloseÈ™te aceasta tehnologie in trepte (stepped) se refera la un tip integral de baterie in care 2 baterii sunt puse una peste alta in forma design-ului de “trepte”. Bateria are un avantaj mai mare datorita spaÈ›iului disponibil utilizat, spre deosebire de celelalte baterii È™i se incadreaza in trendul aflat mereu in schimbare a gadget-urilor ce vin cu o multitudine de design-uri.

De exemplu, smartphone-urile recente au adoptat forme rotunde și design-uri cu butoane plasate pe spate, lucru care a creat un spațiu gol neutilizat și care astfel poate fi folosit de aceasta noua tehnologie, spațiul gol ramas fiind umplut și asigurand o autonomie mai mare.

Bateriile curbate sunt folosite pentru pentru device-urile ce adopta aceeași forma de design. Producția in masa a acestui tip de baterii a inceput inca din aceasta luna si ele vor fi folosite pe urmatoarele smartphone-uri LG.

Cel de-al 3-lea tip de baterii, bateriile cablu se vor folosi pentru produsele flexibile și portabile.

Acest tip de baterii se pot innoda ca o sfoara obișnuita și datorita faptului ca au fost create sa utilizeze energie slaba nu se incalzesc deloc. Pe deasupra, datorita protecției impotriva apei, bateria poate fi folosita pe o mare varietate de gadget-uri portabile, de la design-uri in forma de lanțișor pana la ceasuri inteligente. LG Chem va participa la InterBattery 2013, in cadrul careia vor prezenta noua tehnologie utilizata la fabricarea bateriilor.




Ceilalti au citit si: