Jocurile pentru mobil genereaza venituri de miliarde de dolari in 2015, depasind francizele de pe PC si consola; Clash of Clans e pe locul intai!

Stiri Telefoane Jocuri

Publicat: Joi 28-Ian-2016 19:47:36 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 723 ori
Nu ar trebui sa ne mire ca jocuri precum Clash of Clans sau Candy Crush au generat mai multe milioane de dolari decat Call of Duty Advanced Warfare sau World of Warcraft anul trecut. Şi asta avand in vedere raspandirea terminalelor mobile si aspectul de adictie legat de jocurile de mai sus.
 
Clash of Clans

Ceea ce vedeti mai sus sunt cifrele oficiale legate de veniturile aduse de jocurile pentru mobil anul trecut. Clash of Clans e pe primul loc, cu 1.345 miliarde de dolari, cu 300 de milioane de dolari sub League of Legends de pe PC totusi. Pe 2 se afla Game of War, care a folosit-o pe Kate Upton pentru imagine intr-o reclama de la Super Bowl. Game of War a inregistrat 799 milioane de dolari venituri, iar pe 3 se afla Puzzle & Dragons, cu 729 milioane de dolari.
 
Jocurile pentru mobil genereaza venituri de miliarde de dolari în 2015, depasind francizele de pe PC si consola; Clash of Clans e pe locul intai!

Surprinzator Candy Crush e abia pe 4, cu 682 milioane de dolari, desi e cu siguranta mai jucat in Romania decat toate celelalte titluri la un loc. Din celelalte nume din top 10 mai recunosc doar Boom Beach, care ramane un joc excelent si Candy Crush Soda Saga. Va dati seama cum va arata topul daca va ajunge si League of Legends pe mobil si tablete, dar deocamdata avem Vainglory si Chaos & Order de la Gameloft ca inlocuitori.

Ca sa va faceti o idee ce inseamna jocurile pentru mobil, Call of duty Advanced Warfare a generat doar 355 de milioane de dolari pe console anul trecut, iar FIFA 15 332 milioane.




Ceilalti au citit si: