Intimitatea ta nu mai exista pentru operatorii telecom ce colaboreaza cu politia si serviciile secrete

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Luni 01-Dec-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 225 ori
Ziarul Financiar ne informeaza ca firmele de comunicatii electronice vor fi obligate sa stocheze, timp de 6 luni informatii in legatura cu apelurile telefonice, mesajele scrise si emailurile clientilor lor. Si asta cu scopul ca datele sa fie utilizate de MIRA, Parchet, SRI si SIE, in cazul in care respectivul utilizator este acuzat sau cercetat.


De remarcat este faptul ca providerii de servicii electronice nu vor inregistra continutul convorbirilor clientilor lor sau textul integral al mesajelor text/email, ci doar date orientative de genul duratei convorbirii sau locatia utilizatorului. Toate aceste date vor trebui furnizate institutiilor mai sus mentionate, la solicitarea acestora.

Considerati aceasta decizie o incalcare a vietii private? Daca lista de convorbiri, adrese si IP-uri ajunge pe mainile gresite din motive gresite? Insasi pastrarea unei astfel de liste reprezinta o vulnerabilitate a utilizatorului, de vreme ce am vazut cat de usor pot disparea baze de date, din cauza unei greseli sau a unui hacker.

Sursa: Zf.ro

[


Ceilalti au citit si: