Publicat: Vineri 11-Iul-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 120 ori
Un studiu efectuat de catre compania Nielsen in SUA arata ca utilizatorii americani de telefoane mobile sunt cei mai activi de pe webul mobil, dar ei doresc o viata mai lunga a bateriei si abonamente cu transfer nelimitat de date.


Acelasi studiu a aratat ca 15.6% dintre posesorii americani de telefoane mobile acceseaza Internetul de pe terminalele lor mobile. Acestia sunt urmati de catre britanici cu 12.9% si italieni cu 11.9%. In urma sondajului s-a facut si o descoperire importanta, care plaseaza Nokia, cel mai important producator de telefoane pe locul 2 la capitolul handseturi utilizate pentru accesarea Internetului, dupa Motorola. Numai seria Motorola RAZR reprezinta 10% dintre telefoanele din SUA utilizate pentru a accesa webul.

Si performanta lui Apple iPhone este impresionanta, acesta detinand o cota de 4% din aceasta piata a handseturilor destinate browsingului web. RAZR si RAZR 2 domina la nivel global, cu un procent de 11%, dar din pacate Motorola esueaza in a gasi un urmas pe masura seriei sale de succes, cel putin in ultimul an. Impactul lui Apple iPhone este subliniat si de catre studiul celor de la Nielsen, care arata ca un impresionant procent de 82% dintre posesorii unui astfel de handset acceseaza webul de pe el.

In ce priveste brandul BlackBerry, aflam ca seria 8100 si 8800 include terminale ce reprezinta 4% din piata telefoanelor folosite pentru acces la Internet. Surprinzator este faptul ca abonatii wireless din SUA (aproape 95 de milioane de persoane), in majoritatea lor platesc pentru servicii Internet pe care nu stiu ca le au sau ca le pot folosi.

[


Ceilalti au citit si: