Publicat: Vineri 16-Ian-2015 19:36:52 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 543 ori
Relatiile tensionate dintre SUA si Cuba par a fi luat sfarsit, mai ales de cand cele doua natiuni au reinnodat relatiile economice. Comertul intre cele doua tari a primit tot mai multe concesiuni si permisiuni, cea mai noua fiind posibilitatea de a cumpara computere si telefoane ale companiilor americane in Cuba.
 
Începând de azi cubanezii pot cumpara telefoane, tablete si PC-uri din SUA

Aceasta permisiune intra in vigoare pe 16 ianuarie, iar cubanezul de rand poate cumpara PC-uri, televizoare, tablete si smartphone-uri ale firmelor din America fara probleme. Evident, aceasta posibilitate nu e prea tentanta, avand in vedere ca o buna parte a populatiei de pe insula nu isi poate permite gadgeturi de acest gen. Omul de rand avea un salariu de 20 de dolari pe luna in 2013 si ma indoiesc ca a ajuns la mai mult de 30 intre timp.

Avantajul e al turistilor, care viziteaza in numar mare Cuba si se pot simti tentati sa cumpere un iPad nou de pe plaja sa zicem. Exista si planuri ca operatorii americani sa isi implementeze serviciile in Cuba, inclusiv AT&T sau Verizon. Astfel s-ar imbunatati comunicatiile intre cubanezi, viteza Internetului si calitatea convorbirilor. Şi intre timp Rusia si China fac tot posibilul sa interzica iPad-urile si iPhone-urile...




Ceilalti au citit si: