Iata locul unde se repara sute de telefoane mobile pe zi in Romania: centrul de service al Orange Romania

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Vineri 07-Aug-2015 17:23:51 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1768 ori

Pentru utilizatorul de rand, conceptul de garantie si reparatie inseamna doar alergatura si interactiunea cu cativa angajati ai unei companii, timp de cateva minute sau zeci de minute. Ce urmeaza apoi nu stim niciodata, pentru ca reparatiile se intampla intr-un service ascuns de privirile noastre. Ei bine, centrul de service Orange a fost fotografiat de catre cei de la Wall Street, astfel ca aflam cum se munceste in acesta.
 

Iata locul unde se repara sute de telefoane mobile pe zi în România: centrul de service al Orange România
 

Tehnicienii din acest centru primesc intre 800 si 1000 de terminale mobile pe zi si fiecare repara aparoximativ 30 de telefoane zilnic. Investitia in echipamente a depasit deja 1 milion de euro, iar acest spatiu de lucru e intesat cu componente mici si mari, complexe sau banale. Inginerii sunt impamantati pentru a evita pericolul de electrocutare.
 


 

Aici se repara si tablete, dar si handseturi colectate din toata tara, adica din peste 700 de puncte ale operatorului Orange. Tehnicienii se misca repede, produsele fiind reparate si livrate in maxim 5 zile, sub termenul legat de 2 saptamani. Deseori se intampla ca reparatia sa fie gata chiar intr-o singura zi, clientul primind rapid inapoi produsul.
 


 

Acest centru are 100 de angajati, dintre care 80 sunt tehnicieni specializati pe diferite branduri de telefoane si se pare ca defectiunea cea mai costisitoare e ecranul crapat, care poate costa clientul intre 20 si 50% din valoarea terminalului. Exista si reparatii mai complexe, precum sigilarea perfecta a unui telefon rezistent la apa, ce necesita utilizarea unui aparat care costa 100.000 de euro.
 


 

Inainte de livrarea catre client fiecare telefon este testat in detaliu, folosind o masinarie de zeci de mii de euro. Avand in vedere cat de multi romani au smartphone-uri, sper sa vedem tot mai multe centre de acest gen si la alti retaileri si operatori.





Ceilalti au citit si: