Iata cum se mai fura telefoane in ziua de azi si ce se sugereaza pe Reddit Romania ca solutie

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Duminica 18-Ian-2015 18:47:07 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1275 ori
Pentru ca codrul e frate cu romanul, atunci si furtul ca in codru e cu siguranta macar un var al poporului nostru. Am descoperit pe Reddit in sectiunea Romania o noua modalitate de furt a telefoanelor mobile, care sincer sa fiu cred ca este derivata dintr-o metoda de acum multi ani.
 
Iata cum se mai fura telefoane în ziua de azi si ce se sugereaza pe Reddit România ca solutie

Un tanar povesteste cum a fost abordat de doi baieti, intr-o seara cu multa ceata (cum au fost multe in Bucuresti in ultima saptamana). Cei doi baieti l-au acuzat ca s-a dat la o fata, Andreea si l-au pus sa le arate agenda telefonului pentru a vedea daca numarul fetei se afla acolo sau nu. Unul dintre ei ia telefonul sa vada mai bine agenda si dintr-o vorba in alta se ajunge la un presupus bloc al Andreei, primul jefuitor suna la interfon cautand fata, iar al doilea dispare cu telefonul.

Apare apoi in ecuatie si un cutit si gata jaful. Tanarul care a patit acest lucru a trecut evident la stergerea de la distanta a datelor de pe telefon, dar a privit si amuzat ce se mai intampla cu device-ul sau prin tracking via Google Maps (history detaliat cu locatia). Astfel, poti vedea pingurile primite de terminal pana in momentul in care telefonul a fost inchis.

De aici incolo problema se ramifica, iar sugestiile includ apelarea la politie, mersul la sala, portul de arme albe, utilizarea unui telefon foarte ieftin de acum incolo, sau pur si simplu sa nu vorbesti cu strainii pe strada noaptea. Mersul la politie cu IMEI-ul e un prim pas legal si logic, dar restul? Voi ce alte metode de furt stiti si cum ne putem pazi de asa ceva?
Ceilalti au citit si: