Iata cum au evoluat veniturile Apple in 40 de ani de istorie a companiei; De la 2 baieti in garaj la 234 de miliarde de dolari pe an

Stiri Telefoane Apple

Publicat: Duminica 03-Apr-2016 18:49:47 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 428 ori
Pe 1 aprilie Apple a sarbatorit 40 de ani de existenta, compania pornind la drum la acea data in anul 1976. Atunci Steve Jobs si prietenul sau, Steve Wozniak, dar si Ronald Wayne inregistrau Apple Computer ca firma. Nimeni nu si-ar fi imaginat atunci ca aceasta companie avea sa ajunga un mamut si un reper in lumea tech, generand vanzari de zeci si sute de miliarde de dolari.
 
Iata cum au evoluat veniturile Apple în 40 de ani de istorie a companiei; De la 2 baieti în garaj la 234 de miliarde de dolari pe an

Salturile au fost impresionante inca de la inceput, Apple ajungand de la zero venituri la 1.5 miliarde de dolari venituri in 8 ani. Totusi au fost si perioade mai intunecate, spre exemplu cea in care Steve Jobs a fost inlaturat din postura de CEO si cand Apple isi pierduse directia, fabricand imprimante si camere foto. Adevaratul succes si adevarata fata a companiei a fost dezvaluita atunci cand Jobs a revenit.

Carismaticul guru tech avea sa prezinte pe scena produse de succes precum iMac, iPod, iPhone si iPad. Observati in imaginea de mai sus ca Apple era undeva pe la 20-30 de miliarde de dolari venituri pe an cand a lansat primul iPhone, ajungand la peste 50 de miliarde in 2010 odata cu iPad 1 si apoi crescand masiv. Dupa toate aceste lansari de succes, Apple ajungea la veniturile incredibile de 234 de miliarde de dolari in anul fiscal 2015. In tot acest timp compania si-a stabilit identitatea de brand exclusivist, si-a consolidat imaginea prin Apple Store-urile elegante si excelent gandite si prin lansari cu acea alura magica pe care o stim cu totii.

Din 2011 incoace Apple tot face rocada cu cele mai mari companii petroliere din lume si cu Google, pentru titlul de "cea mai valoroasa companie din lume". In ciuda succesului Apple, au existat si probleme in istoria sa, pe care le vom aborda intr-un editorial in curand. Şi credeti-ma, nu sunt putine!




Ceilalti au citit si: