Publicat: Marti 13-Ian-2015 20:24:21 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 814 ori
Dup?? cum bine ??ti??i, s??pt??mana trecut?? in perioada 6 - 9 ianuarie am asistat din fa??a monitorului la targul de tehnologie CES 2015, show in care am putut remarca o serie de device-uri foarte interesante. A??a cum ne a??teptam, fiind vorba despre un targ axat in special pe electrocasnice ??i televizoare, lans??rile de smartphone-uri au fost ca de obicei restranse.

Cu toate acestea, produc??tori ca LG, Asus ??i Lenovo au reu??it s?? aduc?? in Las Vegas cateva smartphone-uri de top ce impresioneaz?? printr-un design inedit. Astfel, ne-am hot??rat s?? v?? prezent??m cele mai importante lans??ri in materie de smartphone-uri din cadrul CES de anul acesta. 

LG G Flex 2
 

Una dintre cele mai a??teptate lans??ri de la CES 2015 a fost ??i cea a lui LG G Flex 2, terminal care dup?? cum ??i denumirea sa sugereaz?? este unul de tip curbat. Acesta beneficiaz?? de un display Full HD de 5.5 inch, un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 810, 2 GB sau 3 GB memorie RAM ??i o camer?? foto principal?? de 13 megapixeli cu laser pentru autofocus.

De asemenea, primim ??i tehnologia de auto-vindecare a zgarieturilor ce se reg??sea ??i pe prima genera??ie Flex, cu men??iunea c?? de aceast?? dat?? va fi nevoie de doar 10 secunde la temperatura camerei pentru ca zgarieturile s?? dispar??.

Asus Zenfone 2 
 

Pe de alt?? parte, Asus a venit in Las Vegas cu cea de-a 2-a genera??ie Zenfone, aceast?? gam?? de telefoane fiind caracterizat?? prin modele cu specifica??ii high-end ??i pre??uri foarte accesibile in raport cu cele aduse de c??tre alte produc??tori. De??i unii dintre noi se a??teptau ca primul smartphone cu 4 GB memorie RAM s?? vin?? de la o companie consacrat?? in domeniul smartphone-urilor, Asus a fost cel care a dat startul folosirii unui astfel de chip.

Modeul Asus Zenfone 2 sose??te cu un display Full HD de 5.5 inch protejat de Corning Gorilla Glass 3, un procesor quad-core Intel Atom Z3580 pe 64 bit, 2 sau 4 GB memorie RAM, un GPU PowerVR G6430 ??i o camer?? foto principal?? de 13 megapixeli care impresioneaz?? la capitolul captur?? foto low-light, o prim?? compara??ie foto fiind disponibil?? aici.

Asus Zenfone Zoom
 

Totodat??, Asus a lansat ??i modelul Zenfone Zoom, terminal cu display Full HD de 5.5 inch ce este destinat amatorilor de fotografie, acesta oferind la pachet atat un senzor frontal de 5 megapixeli, cat ??i o camer?? foto principal?? de 13 megapixeli cu stabilizare optic??, bli?? dual-LED ??i cel mai important, un zoom optic 3x. 

Lista sa de specifica??ii mai include un procesor quad-core Intel Atom Z3580 de 2.3 GHz, 2 sau 4 GB memorie RAM, sistemul de operare Android 5.0 Lollipop ??i o baterie Li-polymer de 3.000 mAh.

HTC Desire 826
 

Urm??torul device ce ne-a atras aten??ia este HTC Desire 826, acesta sosind cu unele elemente imprumutate de la modele anterior lansate pe pia???? ca ??i Desire 820, respectiv Desire EYE. Astfel, ni se ofer?? un smartphone cu display Full HD de 5.5 inch ??i o super camer?? frontal?? de 13 megapixeli.

De asemenea, acela??i senzor de 13 megapixeli poate fi reg??sit ??i pe partea din spate a telefonului. Primim la pachet ??i un procesor octa-core Snapdragon 615 pe 64-bit, 2 GB memorie RAM ??i conectivitate 4G LTE.

Lenovo Vibe X2 Pro
 

La CES 2015 am asistat ??i la debutul lui Lenovo Vibe X2 Pro, terminal ce este considerat un soi de upgrade al lui Vibe X2, acesta din urm?? lansat oficial anul trecut in cadrul IFA din Berlin. Primim aceea??i carcas?? colorat?? in 3 straturi ce ne-a f??cut cu ochiul la modelul anterior, dar ??i un display Full HD IPS de 5.3 inch.

Men??ion??m ??i prezen??a unui procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 615 pe 64-bit de 1.5 GHz, a unui chip de 2 GB memorie RAM ??i a interfe??ei customizate Vibe 2.0 ce este bazat?? pe sistemul de operare Android 4.4 KitKat.

Lenovo P90
 

Totodat??, Lenovo a prezentat ??i modelul P90, un smartphone de tip phablet cu display Full HD de 5.5 inch, procesor quad-core Intel Atom Z3560 de 1.8 GHz, 2 GB memorie RAM, o camer?? foto principal?? de 13 megapixeli cu stabilizare optic?? a imaginii ??i un senzor selfie de 5 megapixeli.

Pe lang?? aceste specifica??ii hardware, Lenovo P90 impresioneaz?? printr-o baterie uria???? Li-polymer de 4.000 mAh ce beneficiaz?? de tehnologia de inc??rcare rapid??, modalitate prin care nu ne vom mai face griji cu privire la autonomia acestui device.

Kodak IM5
 

CES 2015 a fost marcat ??i de c??tre intrarea pe pia??a smartphone-urilor a celor de la Kodak, companie ce a anun??at smartphone-ul mid-range IM5. Acest device este axat pe func??ii software de fotografiere ??i aduce un display HD de 5 inch, un procesor octa-core MediaTek ??i 1 GB memorie RAM.

De asemenea, ni se ofer?? 8 GB spa??iu intern de stocare, o camer?? foto principal?? de 13 megapixeli ??i un senzor frontal de 5 megapixeli ce promite fotografii selfie de inalt?? calitate. 

Alcatel Pixi 3 
 

Alcatel Pixi 3 este un alt smartphone ce a impresionat publicul prezent la fa??a locului, acesta fiind printre primele device-uri de pe pia???? ce va sosi in variante Windows Phone, Android, sau Firefox OS.  Pixi 3 sose??te in versiuni cu display-uri de 3.5 inch, 4 inch, 4.5 inch ??i respectiv 5 inch.

De??i nu impresioneaz?? la capitolul specifica??ii tehnice, Alcatel Pixi 3 poate servi ca un impuls pentru al??i produc??tori de a lansa pe pia???? terminale care s?? ruleze mai multe sisteme de operare. 

ZTE Grand X Max+
 

Chinezii de la ZTE au fost ??i ei prezen??i la CES 2015, targ de tehnologie in care au dezv??luit ??i smartphone-ul Grand X Max+, un phablet de buget ce impresioneaz?? printr-un panou de mari dimensiuni, mai precis o unitate TFT de 6 inch cu rezolu??ie HD ce este protejat de Corning Gorilla Glass 3.

Acesta aduce ??i un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 200 de 1.2 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB spa??iu intern de stocare, un slot pentru carduri microSD de pan?? la 32 GB, o camer?? foto principal?? de 8 megapixeli ??i o baterie de 3.200 mAh.

ZTE Star 2
 

De asemenea, ZTE a prezentat ??i modelul Star 2, un device de tip high-end care adopt?? o carcas?? de doar 6.9 mm ce este acoperit?? cu dou?? straturi de sticl??. Acest terminal ne ofer?? un display Full HD de 5 inch, un procesor quad-core Snapdragon 801 de 2.3 GHz, 2 GB memorie RAM, 16 GB spa??iu de stocare ??i o camer?? foto de 13 megapixeli ce poate realiza captur?? video la rezolu??ie Quad HD 4K.

Din cate pute??i remarca, in cadrul acestui top al celor mai interesante lans??ri de la CES 2015 ??i-au f??cut sim??it?? prezen??a 8 smartphone-uri ce au un public ??int?? anume, unele fiind axate pe performan???? maxime, altele pe captura foto, sau chiar ??i pe accesibilitate. Pentru a vedea in ce m??sur?? v-au convis aceste device-uri lansate la CES 2015, v?? oferim posibilitatea de a vota mai jos in cadrul unui sondaj smartphone-ul care v-a atras aten??ia in mod special.
Ceilalti au citit si: