Publicat: Miercuri 11-Dec-2013 21:22:45 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 962 ori
ING Pay este serviciul pe care ING l-a pregatit celor care vor sa faca achiziții prin intermediul smartphone-ului din dotare. Mai multe detalii veți gasi in articolul de fața. ING Pay transforma smartphone-ul intr-un card de tip contactless.
 
ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul în card bancar?
 
Care sunt telefoanele pe care poate fi utilizat ING Pay?

Android - Samsung GALAXY S4, Samsung GALAXY S III, Samsung GALAXY S II, Samsung GALAXY S Plus, Samsung GALAXY S din prima generație, Samsung GALAXY Note II.

iOS - iPhone 4 și iPhone 4S.

Unde poți plati cu telefonul prin intermediul ING Pay?

Sunt mai multe magazine și presupun ca lista se va actualiza cu și mai multe in timp: Carrefour, farmaciile Help Net, IKEA, shop-urile de presa Inmedio, KFC, Pizza Hut, Real, farmaciile SensiBlu. Gasiti aici lista cu toate magazinele care au POS-uri contactless (aceleasi ca si pentru cardurile contactless)

De ce ai nevoie spre a folosi ING Pay cu telefonul tau compatibil?
 

De ce ai nevoie spre a folosi ING Pay cu telefonul tau compatibil?

Android - kit format din microSD și sticker, kit pe care-l primești de la ING. Mai trebuie instalata și aplicația ING Pay pe care o gasiți in Google Play.

iOS - kit format dintr-o carcasa + microSD cu slot dedicat, aplicația ING Pay din App Store.

Trebuie sa precizez ca microSD-ul inclus are o capacitate de 1 GB și poate fi folosit in limita spațiului disponibil și pentru stocare de fișiere, fotografii, clipuri video, filme, documente etc. Plațile efectuate cu telefonul mobil apar in extrasul lunar ca și cum ai plati cu cardul.

Care sunt costurile generate de soluția ING Pay?
 
Care sunt costurile generate de soluția ING Pay?

In mod normal, rebuie sa platești 50 de lei pentru emitere și 50 lei drept comision anual de administrare, insa pina pe 31 decembrie taxa de emitere este zero. Mai este o taxa de 160 lei pentru transmitere card sau pin in strainatate, dar ultima situație este puțin probabil sa fie intalnita. De obicei iți setezi ING Pay-ul pentru plațile pe plan local și iți ridici kitul din țara.
 
ING Pay

Am testat soluția ING Pay pe Samsung GALAXY Note 3 și a funcționat, deși nu este unul dintre telefoanele pe care banca le recomanda la momentul actual. Am pus microSD-ul de 1 GB in slotul dedicat și am lipit stickul pe capacul bateriei astfel incat sa se suprapuna cu cardul microSD. Gasiți aplicația ING Pay in Google Play. Trebuie sa aveți instalate microSD-ul și stick-ul spre a folosi. Nu este nevoie sa contactați pe cineva de la ING spre a seta serviciul. Am folosit codul cardului la un moment dat și gata.
 
ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul în card bancar?

Cateva capturi de ecran cu ING Pay pe Samsung GALAXY Note 3:
 
ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul în card bancar?

ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul în card bancar?
 
Pentru plațile de pana la 20 euro sau 100 lei poți allege plata automata, fara pin, deci, pur și simplu, atingi telefonul de terminalul existent in magazin și plata este contorizata. Sau, daca vrei securitate maxima, poți allege modul manual, caz in care pentru orice valoare a tranzacției este necesar sa introduci pin-ul.

ING Pay este una dintre cele mai simple soluții existente la momentul actual pentru efectuarea plaților fara a utiliza un card. Cardul microSD și stick-ul aferent transforma telefonul intr-un card contactless ad-hoc. Este un pas inainte fața de cardul clasic și unul intermediar catre plațile prin NFC. La mine a funcționat pe Samsung GALAXY Note 3, dar va recomand sa folosiți ING Pay cu telefoanele menționate in lista de la inceput.

Nu am facut prea multe tranzacții prin intermediul ING Pay + GALAXY Note 3, dar am testat serviciul la Inmedio. Gasiți chioșcurile lor cu ziare și reviste prin mai toate mall-urile bucureștene. Am achiziționat cateva reviste auto. Sunt cititor al AutoBild de ani de zile. Vanzatoarea a fost draguța și a fost de acord sa platesc prin intermediul telefonului. Mai era vreo 2 - 3 persoane in magazin și instantaneu s-au uitat sa vada despre ce este vorba. Fiind pana in limita de 20 euro  sau 100 lei, plata s-a realizat automat fara a mai fi nevoie de vreun cod etc.

Apropo, dupa cum v-am zis, pana la sfarșitul anului, primii 500 utilizatori care iși iau ING PAY nu platesc cei 50 de lei pentru taxa de emitere, așa ca grabiți-va!




Ceilalti au citit si: