Publicat: Luni 06-Iul-2015 18:14:56 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 606 ori
Un trimestru dezamagitor pentru HTC s-a incheiat la finalul lunii iunie, oficialii companiei anuntand pierderi nete de 261 de milioane de dolari pe trimestrul 2. Acesta s-a incheiat pe 30 iunie si marcheaza sfarsitul a 4 trimestre consecutive de profituri modeste.
 
HTC revine pe pierdere în trimestrul 2, cu 261 de milioane de dolari pe minus de aceasta data

Perioada de profit a fost generata de catre abordarea pietei midrange cu terminale Desire atractive si modelele One lansate in Asia. In plus, HTC a redus si costurile rezultate din productie, recurgand la outsourcing. Veniturile pe trimestrul 2 au fost de 1.06 miliarde de dolari, pe jumatate fata de cele din trimestrul 2 al anului trecut.

HTC nu a anuntat oficial si cate terminale mobile a livrat, dar a mentionat ca a inchis unele dintre fabricile sale, din motive de scadere ale vanzarii si outsourcing al productiei. In 2011 HTC era pe val, ca un producator revolutionar de terminale Android, dar intre timp nu a putut face fata concurentei si prin intermediul unei campanii paguboase de marketing si al unor flagshipuri nu prea inspirate in ultimii 2 ani, firma a pierdut lupta cu mai marii din zona smartphone.

In zona low end, Xiaomi e un rival imposibil de batut, deci segmentul midrange va decide viitorul HTC. Actiunile companiei au scazut din nou, pe fondul acestor vesti.




Ceilalti au citit si: