HTC, cel mai de incredere brand pe plan local la inceput de an 2015; Samsung pe 2, LG pe 3!

Stiri Telefoane Topuri

Publicat: Luni 05-Ian-2015 15:19:43 - Autor: Szilárd-Ervin Szőgyényi - Afisat de: 2115 ori
Am avut o vaga banuiala ca rezultatul sondajului va plasa compania HTC pe primul loc, asta și deoarece, spre surprinderea mea, HTC One M8 s-a plasat pe locul 2 in top-ul nostru de final de an, rezultat obtinut prin intermediul unui sondaj la care au raspuns mai mult de 2000 de persoane. Desi Samsung e foarte aproape de primul loc, e clar ca popularitatea brandului a scazut si pe plan local, totusi plasarea celor de la HTC pe primul loc ca si asteptari in privința acestora in 2015 din partea romanilor, e oarecum surprinzatoare!
 
HTC, cel mai de încredere brand pe plan local la început de an 2015; Samsung pe 2, LG pe 3!
 

Se pare ca accentul pus pe lansarea de telefoane cu design premium si-a atins telul, o larga masa de potentiali clienti fiind interesati de produsele pe care le vor lansa in acest an. Acestia au avut la dispozitie 2 ani in care dupa lansarea One M7 si M8 sa gaseasca reteta perfecta pentru One M9 si daca concurența nu vine cu ceva iesit din comun, tind sa dau dreptate masei de cititori care au votat HTC in acest sondaj, One M9 Hima ar putea deveni prima opține pentru oricine dorește un upgrade de termnal in acest an.

Cei de la Samsung dau senzatia ca ruleaza din inertie in acest moment, gama lor de telefoane cu rama metalica ne reusind sa impresioneze in mare masura, desi scopul era sa o faca! Sunt priviti mai degraba ca niste muzicieni care joaca dupa ureche și nu reușesc sa cante piesa ca un virtuoz adevarat, unul cu cotele in fața.

LG vin si ei din spate, acestia reusind cu seria G sa castige increderea clientilor și asta in special prin preturile bine dimensionate pentru terminalele din portofoliu. Apple are in continuare o clientela fidela si bine contuarata, nu ma asteptam ca acestia sa ocupe un loc printre primele trei pozitii, probabil nici nu o vor face vreodata la noi in tara, avand in vedere potența precara pe plan financiar a posibililor clienti din Romania.

Cei de la Sony au si ei clientii lor fideli (fanatici chiar), unii carora materialele premium folosite de japonezi si nu in ultimul rand traditia acestui producator, este etalon cand vine vorba de achizitii. Cu toate acestea, nu au acel plus care sa faca posesorii de telefoane de la alte branduri sa treaca in barca nipona.

OnePlus sunt pe val, reusind sa intreaca companii ca Nokia (desi acestia clar nu vor lansa vreun telefon in 2015), Motorola, Xiaomi, Huawei, Lenovo sau BlackBerry. Nu comentez parcursul lor, stim prea bine ca au rasarit din nimic si au generat cele mai multe mentiuni in presa tech a anului 2014, deci plasarea lor pe locul 6 de catre romani, nu este intamplatoare.

E interesant insa cum cei de la Allview au reusit sa obtina increderea romanilor si sunt plasati, la fel, inaintea unor companii titrate din domeniu! Practic in cazul acestora concurența nu vine din partea integratorilor locali, ci se bat de la egal la egal cu producatorii straini. Bravo!

Xiaomi e in urcare si pe plan mondial, deci nu e de mirare ca e votat puternic si in Romania, mai ales ca device-uri de la acest producator pot fi cumparate chiar si acum prin eMAG.

Motorola si Lenovo incheie top 10 al top-ului producatorilor la inceput de an 2015. Nexus 6 ne reușind sa impresioneze, iar Lenovo a lansat produse foarte scumpe, desi asteptarile erau altele, cel putin in ceea ce priveste Vibe X2 - un telefon de altfel foarte interesant.

Remarc asteptarile destul de mici pe plan local in ceea ce priveste branduri mari ca Huawei, BlackBerry sau Asus, dar și legat de ceilalți integratori autohtoni, cauzele sunt multiple si va las pe voi sa le expuneti, evident impreuna cu speculatii de-ale voastre legat de pozitionarea foarte buna a restului producatorilor.

Revenind la HTC, ma bucur sincer pentru rezultatul obtinut, acesta confirma faptul ca pe termen lung, calitatea și perseverența isi arata roadele! Urmeaza sa vedem daca cei de la HTC vor reusi totusi sa se ridice la nivelul asteptarilor in 2015, deoarece asteptarile mari, pot aduce si deziluzii pe masura!




Ceilalti au citit si: