Publicat: Marti 30-Sep-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 1575 ori
Phonedog ne surprinde placut realizand o comparatie pe care multi dintre dumneavoastra au incercat sa o faca mental: cea dintre Apple iPhone 3G, HTC Touch Diamond, vedeta unei recenzii de pe Mobilissimo si Samsung Omnia. Cine va iesi castigator? Aflati aruncand o privire asupra primei parti a comparatiei, sub forma de clip video:



HTC Touch Diamond soseste cu sistemul de operare Windows Mobile 6.1, ca si Omnia, plus superba interfata TouchFLO 3D. De mentionat este faptul ca in SUA acest handset este disponibil la liber, in vreme ce iPhone este "legat" de AT&T. Omnia este in mod clar favoritul acestui duel, la capitolul specificatii, el fiind dotat cu o camera de 5 megapixeli, Windows Mobile 6.1, interfata customizata si un mouse optic.

Toate cele 3 terminale sunt full touchscreen, iar HTC Touch Diamond este singurul care prezinta un numar relativ mare de taste, in timp ce Omnia dispune doar de 2 butoane fizice si mouse, iar iPhone are doar butonul Home. Handseturile ofera conectivitate GSM/EDGE, dar si WiFi si 3G, Omnia suportand chiar HSDPA.

Trecand la comparatia in functie de dimensiuni, descoperim ca Touch Diamond este cel mai mic, in vreme ce iPhone 3G este cel mai lung si lat dintre cele 3, putin mai mare decat Omnia. Acesta din urma este cel mai gros handset, iPhone-ul parand mai subtire datorita carcasei sale rotunjite. Terminalele dispun de camere foto, de 2 megapixeli in cazul handsetului produs de Apple, de 3.2 la Touch Diamond si de 5 megapixeli in cazul lui Samsung Omnia. Trecand la capitolul conectivitate, trebuie sa mentionam ca iPhone soseste doar cu mono Bluetooth, restul terminalelor suportand Bluetooth stereo.

HTC Touch Diamond, Samsung Omnia, Apple iPhone 3G

Toate cele 3 telefoane includ porturi USB, dar doar iPhone foloseste un jack audio standard, la restul handseturilor acesta coincizand cu jackul USB/pentru incarcare. Un alt punct comun al telefoanelor este GPS-ul si faptul ca handseturile sunt full touchscreen. Ecranul lui Apple iPhone 3G raspunde cel mai bine la comenzi, dar HTC Touch Diamond va fi cu o idee mai accesibil datorita stylusului, totusi nu la fel de user friendly ca iPhone.

Touch Diamond foloseste shortcuturi, care fac navigarea mai usoara, iar in clipul cu numarul 2 al acestei comparatii descoperim faptul ca toate cele 3 terminale suporta YouTube, sub forma de aplicatie pe Touch Diamond si iPhone si sub forma de site pe Omnia. HTC-ul foloseste browserul Opera si veti avea de facut mult zooming si scroll pentru a naviga pe web, dar beneficiati si de suport web 2.0, feature implementat si pe iPhone 3G.



Omnia include un widget sidebar ce aminteste de Windows Vista, aceste widgeturi avand si rol de shortcut, iar handsetul are ca avantaj fata de iPhone 3G suportul pentru captura video si rezolutia superioara a camerei. In cele din urma facem cunostiinta cu tastaturile QWERTY ale terminalelor, toate virtuale si foarte utile. Cea mai comoda pare a fi cea de pe iPhone 3G, la duel strans cu cea de pe Omnia, in vreme ce HTC Touch Diamond are avantajul suportului pentru T9.

iPhone 3G nu suporta T9 si nici scrisul de mana si puteti observa in clipul video atasat ca tastarea merge foarte repede pe Omnia. Concluzia acestei mega-comparatii este ca iPhone 3G este ideal pentru consumatorul de continuturi multimedia, iar Touch Diamond si Samsung Omnia reprezenta alegerea consumatoruluii de Windows Mobile, cu precizarea ca handsetul Samsung este destinat acelor "power useri", care doresc specificatii ultra-performante. Touch Diamond este mai user friendly, dar are mai putina putere de calcul...



[


Ceilalti au citit si: