HTC Romania lanseaza pe plan local noul smartphone One A9; debuteaza in magazine de saptamana viitoare (Video)

Stiri Telefoane HTC

Publicat: Miercuri 28-Oct-2015 21:27:10 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 369 ori

Astazi, 28 octombrie, HTC Romania a dezvaluit oficial smartphone-ul One A9 și pe plan local, terminal ce urmeaza a fi disponibil incepand de saptamana viitoare in stocul magazinelor. Aflați ca evenimentul a avut loc in cadrul Galeriei Galateca din București, o locație destul de incapatoare pentru toți cei invitați.
 

HTC România lanseaza pe plan local noul smartphone One A9; debuteaza în magazine de saptamâna viitoare
 

La cateva minute dupa ora 17:00, a inceput și conferința propriu zisa, moment in care ni s-a povestit mai pe larg despre noul device din categoria mid-range. Potrivit detaliilor dezvaluite la fața locului, HTC One A9 va sosi pe plan local in toate variantele de culoare, cu mențiunea ca modelele pe vișiniu și auriu, vor fi disponibile abia din 2016.
 


 

Rand pe rand am aflat și informații despre camera lui HTC One A9, senzor de 13 megapixeli cu autofocus, bliț dual-tone și stabilizare optica. Pentru ca tot suntem la capitolul camera foto, aflați ca pentru pasionații de captura selfie, a fost adus un senzor frontal de 4 megapixeli ce poate filma la rezoluție Full HD.
 


 

Din punct de vedere hardware, primim un display AMOLED Full HD de 5 inch, 2 sau 3 GB memorie RAM, 16 sau 32 GB spațiu intern de stocare și un slot pentru carduri microSD de pana la 200 GB. La pachet se afla și procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 617 insoțit de chip-ul grafic Adreno 405.
 


 

Alte dotari sunt reprezentate de catre scanner-ul de amprente amplasat frontal, de tehnologia 4G LTE și de catre baterie de 2150 mAh ce beneficiaza de incarcare rapida. HTC One A9 este printre primele device-uri de pe piața ce vine cu sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow, un OS ce ne permite utilizarea memoriei microSD ca și memorie interna.
 


 

Totuși, design-ul este noutatea in cazul lui HTC One A9, telefon care aduce foarte mult cu rivalul iPhone 6/6s. Acest lucru se remarca mai ales atunci cand privim device-ul din spate, locație in care se afla acele antene GSM. Lasand deoparte asemanarile, trebuie sa recunosc ca HTC One A9 arata intr-adevar bine și se simte ca și un terminal premium, lucru datorat caracasei uni-body și panoului frontal din sticla curbata.
 


 

Și la capitolul dimensiuni, HTC One A9 sta foarte bine, acesta avand o greutate de 143 grame și o grosime de 7.3 mm. O decizie ciudata pe care taiwanezii de la HTC au luat-o, este amplasarea butonului home cu scanner de amprente, buton ce este unul de tip touch și nu unul fizic cum avem pe modele ca și Galaxy S6.
 



​Punctul negativ in aceasta ecuație il reprezinta totuși prețul, acesta nefiind unul tocmai accesibil pentru utilizatori. Deși este un model mid-range, HTC One A9 este vandut in Romania la prețuri ce incep de la 2.499 și care ajung la 2.699 lei pentru varianta cu 3 GB RAM la pachet. Ramane de vazut cum va fi primit acest model de public, și mai ales de catre consumatorii romani.





Ceilalti au citit si: