Publicat: Luni 23-Mar-2015 19:52:35 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 403 ori
Cei de la Phone Arena au realizat o comparatie intre controversatul HTC One M9 si HTC One M8, predecesorul sau, insistand pe aspectul ergonomie. Ei au comparat dimensiunile handseturilor, pentru a vedea care este cel mai eficient din punct de vedere al designului
 
HTC One M9 versus HTC One M8: comparatie a dimensiunilor si a ergonomiei.

Un aspect urmarit des in ultimii ani este un procentaj cat mai ridicat al proportiei "ecran versus corp". De la LG G2 incoace, producatorii de terminale mobile au inceput sa faca tot posibilul pentru a reduce marginile ecranului, culminand cu modele ca Sharp Aquos Crystal X sau un nou handset LeTV. HTC One M8 si M9 vin cu ecrane de 5 inch si difuzoare BoomSound, care le ocupa zona frontala.

Totusi, HTC One M9 are o proportie ecran/corp de 68.52%, deci mai buna decat cea de 66.71% a lui HTC One M8. Noul model este cam cu 2 mm mai scurt si cam cu 1 mm mai ingust decat predecesorul sau. Din pacate acea portiune cu logo HTC de sub ecran e spatiu irosit in cazul ambelor modele. HTC insista totusi ca sub ea se afla hardware important.

In ciuda acestor cifre si analize, factorul principal de decizie ramane clientul si modul in care sta telefonul in mana sa.




Ceilalti au citit si: