Publicat: Joi 11-Feb-2016 19:04:44 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 1441 ori
HTC One A9 a debutat anul trecut in rolul de revansa pentru HTC One M9, care a dezamagit atat jurnalistii, cat si presa primavara trecuta. One A9 s-a lansat in toamna trecuta si este un model midrange cu ecran de 5 inch si unele functii high end. Mai jos puteti citi recenzia sa, dar si sa aruncati o privire asupra unui mega video review.
 
HTC One A9 Review

Telefonul costa sub 1.800 de lei daca veti cauta cu atentie ofertele de preturi pe Compari.ro si e perceput de multi ca un "iPhone cu Android". Telefonul este aratos si e fabricat din materiale premium, precum metal si sticla. E oarecum gresit sa spui ca acest model seamana cu un iPhone, de vreme ce formatul actual de iPhone si mai acele dungi pe spate sunt inspirate de la HTC One M7.
 
HTC One A9 privit din spate

Mai bine zis ar fi ca HTC One A9 aduce mult cu HTC One M8. Telefonul masoara 7.26 mm in grosime si cantareste 143 de grame, fiind deci mai gros si mai greu decat un iPhone 6 (6.9 mm si 129 grame). Acest model este si cu 0.56 mm mai gros si cu 20 de grame mai greu decat Samsung Galaxy A5. Smartphone-ul da senzatia ca este usor in mana utilizatorului si e comod, desi e si un pic alunecos.
 
HTC One A9 privit din lateral

Fabricat din aluminiu, handsetul e usor de utilizat cu o singura mana, nefiind exagerat de lat. Remarcam aici faptul ca muchiile curbate se intalnesc cu o zona angulara in fata si spate, pentru o aderența sporita. In ciuda faptului ca avem de-a face cu un telefon ce cantareste 143 de grame, greutatea e foarte bine echilibrata aici si telefonul pare mult mai usor in realitate.

HTC One A9 vine pe gri, argintiu, auriu si visiniu, iar in zona frontala descoperim un panou 2.5D din sticla usor curbata pe margini. Sub ecran se afla un buton touch Home cu scanner de amprente integrat, iar tot in fața avem camera selfie, difuzorul pentru convorbiri, senzorii si LED-ul pentru notificari. Am remarcat si ca muchiile ecranului nu sunt chiar atat de inguste pe cat solicita pretentiile lui 2016 sau 2015.
 
HTC One A9

In spate se afla dungile din plastic pentru antene, o camera care iese in relief si e protejata de sticla de safir, un microfon si blitzul dual tone. In zona superioara am gasit o zona mata din plastic, posibil menita tot pentru acoperirea de antene, in vreme ce in partea inferioara au fost integrate urmatoarele elemente: portul microUSB (care nu e centrat), microfonul si jackul audio. Am remarcat si ca se conecteaza cam greu cablul microUSB si nu intra toata mufa in port.
 
HTC One A9

Aruncand o privire spre stanga acestui handset putem vedea slotul microSD si pe cel nano SIM, care se pot accesa folosind o cheita metalica. In cele din urma, in partea dreapta sunt integrate butoanele de volum si cel Power, cu feedback OK, mai ales cel Power, ce are zimti pe el pentru a fi simtit mai usor. HTC One A9 este un telefon elegant si comod de folosit, usor alunecos si primeste nota de 9.2 din 10 pentru design.

Trecem la hardware, unde ne intampina un ecran de 5 inch, cu panou AMOLED si rezolutie Full HD, insotit de un procesor cota core Qualcomm Snapdragon 617 (64 bit), cu 4 core-uri la 1.5 GHz si 4 core-uri la 1.2 GHz. Dotarile includ si 2 sau 3 GB RAM si 16 sau 32 GB stocare, plus slot microSD cu suport pentru stocare externa de pana la 2 TB.
 
Camera lui HTC One A9

Noi testam varianta cu 2 GB RAM si 16 GB stocare, in cazul in care va intrebati. In spate se afla o camera de 13 MP, in fata una Ultrapixel de 4 MP, iar cand vine vorba de conectivitate, toate optiunile clasice sunt bifate: Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac in benzi de 2.4 si 5 GHz, microUSB 2.0, GPS, Glonass, 4G LTE Categoria 7 (300 MBps download) si NFC. Senzorii sunt urmatorii: lumina ambientala, proximitate, miscare, busola, giroscop, magnetic, sensor hub si de amprente. Dotarile se incheie cu acustica Dolby, iar nota pentru hardware este de 9 din 10.
 
HTC One A9, test baterie video playback

Bateria lui One A9 este o unitate de 2150 mAh, cu suport pentru Quick Charge 2.0, care pe hartie asigura 12 ore de playback video, 60 ore de muzica, 16 ore de convorbiri via 3G sau 18 zile de standby in 3G. La testul nostru, care implica playback video HD in bucla, cu WiFi pornit si luminozitate de 200 LUX, am atins 8 ore si 29 de minute de playback, ceea ce e bine, dar nu bate recorduri.
 
HTC One A9 - Test baterie PCMark

Suntem peste Huawei Mate S (8 ore si 8 minute), ASUS ZenFone 2 (7 ore si 30 minute) sau Sony Xperia M5 (6 ore si 34 minute). In acelasi timp suntem depasiti de Samsung Galaxy A5 (9 ore), iPhone 6 (11 ore si 30 de minute) si HTC One M8 (10 ore si 15 minute). In PCMark, testul care simuleaza utilizarea continua am atins 6 ore si 17 minute, ceea ce iar e OK si atat.
 
HTC One A9, timp de incarcare baterie

Depasim Sony Xperia M5 (5 ore si 48 de minute), ASUS ZenFone 2 (5 ore si 45 de minute) sau Huawei P8 (5 ore si 31 minute), dar suntem sub Galaxy A5 (6 ore si 51 minute), LG AKA (6 ore si 22 minute) sau ASUS ZenFone Selfie (6 ore si 47 de minute). Incarcarea dureaza 1 ora si 55 de minute, acel Quick Charge nefacandu-se simtit prea clar.

Totusi incarcarea e mai rapida decat pe un iPhone 6 (2 ore si 10 minute), HTC One M9 (2 ore si 20 minute) sau LG G3 (2 ore). Exista si terminale high end sau midrange care se incarca mai rapid: Samsung Galaxy A5 (1 ora si 45 minute), OnePlus One (1 ora si 15 minute), Samsung Galaxy Note 4 (1 ora si 40 de minute). In zona de Setari avem functia Battery Optimization, care va permite sa alegeti ce aplicatii au voie sa acceseze procesorul si conectivitatea si practic de aici activati sau dezactivati functia Doze.
 
HTC One A9 Review

Ea vine cu Android 6.0 si ii permite unui telefon care e in standby, cu ecranul inchis si fara sa fie miscat sa treaca la o functionare low power. In acel mod aplicatiile nu mai au acces full la CPU si retea. Apoi avem si Power Saver, care reduce la randul sau utilizarea chipset-ului, vibratiile si serviciile de localizare. Extreme Power Saving Mode este si el inclus, permitand doar accesul la functii de baza, precum mesagerie, mail, calendar, calculator, ceas, cu notificari dezactivate si o interfata minimalista pe baza de tile-uri. Nota pentru baterie este 8.2 din 10 si simt ca se putea mai bine aici.
 
HTC One A9 pe partea acusitca (difuzor)

In ce priveste acustica, HTC One A9 integreaza un DAC (Digital Audio Converter), care converteste melodiile 16 bit in unele 24 bit. Nu mai avem parte de difuzoare BoomSound, ci doar de un singur difuzor in zona inferioara. Output-ul catre casti a primit si un amplificator special. Google Play Music e playerul muzical de pe acest device si surprinde ca HTC nu a inclus propriul player Sense.

E oferit suport aici pentru playback 24 bit la 192 kHz lossless si cu inalta rezolutie audio. Am fost mirati si ca lipseste egalizatorul, chiar si cel stock din Google Play Music. Experienta de ascultare la difuzor implica un volum destul de ridicat, dar sub modelele HTC One M, sunet clar, bas bun si voce calda. As compara volumul mai degraba cu un iPhone, dar unul putin mai vechi.
 
Castile lui HTC One A9

Castile oferite la pachet sunt in schimb perfecte. Ele aduc cu cele ce veneau cu HTC One M8, sunt foarte comode, au un fir plat si au volum foarte ridicat. Sunetul este curat si clar, basul perfect si acest accesoriu depaseste castile oferite de Samsung si Apple Earpods. Setarile includ optiuni BoomSound pentru casti, cu profiluri pentru diferite tipuri de casti.
 
Putere volum HTC One A9

Avem parte si de radio FM, cu o interfata minimalista a aplicatiei, dar cu foarte putine posturi gasite. Difuzorul e usor de acoperit la gaming si video, atunci cand tinem terminalul in mod landscape, degetele acoperindu-l putin. Am realizat si un test cu decibelmetrul, atingand 80.6 dBA in fata si spate, ceea ce nu e chiar fantastic.
 
HTC One A9, putere volum comparativ cu alte telefoane

Am depasit totusi HTC Desire 820 (79.3 dBA in spate), Samsung Galaxy A5 (77 dBA) si Karbonn Sparkle V (80 dBA). Sunt si modele superioare la acest capitol, precum Huawei P8 Lite (82.9 dBA), Xperia M5 (85.4 dBA) si LG AKA (86.4 dBA), iar nota pentru aspectul Multimedia este de 8.5 din 10.
 
Ecranul lui HTC One A9

Sa vedem ce ne rezerva ecranul! Dupa multe modele cu panou LCD, HTC a decis sa aleaga un AMOLED pentru HTC One A9. Astfel avem de-a face cu un display de 5 inch Full HD, cu densitate de 441 PPI si protectie Gorilla Glass 4. Acesta e un panou 2.5D, iar ca player video primim doar aplicatia Gallery. Experienta de vizualizare a adus putina suprasaturare, luminozitate ridicata si claritate a ecranului, plus unghiuri largi de vizualizare.
 
Test luminozitate ecran HTC One A9

Albul este mai artificial decat pe un LCD, iar contrastul este asa si asa in bataia soarelui, asa cum s-a vazut si in Mobicast 100. Pixelii acestui ecran sunt de tip Pentile Matrix, iar luminozitatea la testul nostru a fost de 505 LUX, adica foarte buna. Depasim deci OnePlus 2 (465 LUX), HTC One 8 (463 LUX) sau LG G4 (432 LUX).
 
HTC One A9, test luminozitate ecran comparativ cu alte telefoane

Suntem totusi sub iPhone 6 (570 LUX), iPhone 6S (618 LUX) sau Samsung Galaxy A5 (574 LUX la soare). In zona de Setari avem modul de utilizare cu manusi, optiuni pentru marimea fontului, luminozitate si profil de culoare, ce poate fi setat pe AMOLED (optimizat pentru acest telefon), SRGB (alb mai prietenos cu ochiul utilizatorului), culoare mai rece sau mai calda.

Tot aici gasim si o colectie de gesturi de folosit pe handset, inclusiv dublu tap pentru activare sau inchidere a ecranului si swipe-uri din lockscreen. Nota pentru display este de 9.2 din 10. Sa analizam si camera, un potential punct forte al terminalului. In spate se afla un senzor de 13 megapixeli, cu protectie din sticla de safir, autofocus, BSI, deschidere F/2.0 si stabilizare optica.
 
Camera lui HTC One A9

Camera are un aspect 4:3 si vine cu blitz dual tone, in vreme ce camera selfie este o unitate de 4 megapixeli (UltraPixel), cu deschidere F/2.0 si focus fix, dar si aspect 16:9. Aplicatia Camera nu porneste prea rapid, iar interfata este cea tipica HTC, cu iconuri si fonturi albe si abordare minimalista, fara abuz de optiuni.

In stanga se afla optiunile pentru blitz, HDR, shortcut pentru camera frontala si captura multi frame. Setarile includ rezolutie (13 MP in 4:3, 10 MP in 16:9 sau 8.9 MP in 1:1). Avem si Auto Smile Capture, Voice Capture, Touch to Capture, self timer si optiuni pentru rezolutie video (Full HD sau HD). Apoi exista si grila, geotag si in dreapta gasim modurile principale de captura: Selfie, Camera, Panorama, Pro, Hyperlapse si Slow Mo.
 
Setarile camerei lui HTC One A9

Modul Selfie include un slider pentru infrumusetarea in stanga ecranului si functie Live Makeup, iar modul Pro ofera captura RAW, cu optiunea de a imbunatati calitatea imaginii. Tot modul Pro aduce si optiuni extra pentru contrast, saturare si claritate, dar si slidere aplicate pe ecran, ce permit reglarea balansului de alb (pana la 7500 Kelvin), expunere (de la minus 2 la plus 2), ISO (pana la 1600), shutter speed (de la 1/8000 secunde la 2 secunde) si focalizare (de la macro la landscape).

Hyperlapse permite realizarea unui Time Lapse filmat din mers, cu extra stabilizare si feeling cinematic. HTC ofera si optiunea de a schimba viteza clipului, pana la 12X. Experienta in sine de utilizare a camerei a implicat focalizare rapida, zoom fluid si daca tinem apasat pe ecran se afiseaza auto exposure/auto focalizare blocate pe o anumita zona.
 
Mostra foto HTC One A9

Viteza de captura e la nivel mediu as spune. Am realizat o galerie foto folosind camera acestui smartphone intr-o zi rece si insorita de ianuarie. Am inceput cu o panorama wide si clara, cu rezolutie de 8910 x 920, care se descurca bine cu combinatia soare-umbra. Avem si un HDR cu acel pod rosu, care e cam albicios.
 
Mostra foto HTC One A9

Focalizarea la prim planuri si macro-uri se face cam greu pe acest handset si nu iese din prima. Selfie-urile arata rezonabil, dar nu exceptional, mai ales ca pielea are textura artificiala, iar fundalul e foarte neclar. Revenind la captura camerei principale, ea livreaza culori realiste, expunere buna, ofera si focalizare buna si detalii clare chiar si la zoom in pe cadrele landscape.
 
Mostra foto HTC One A9

Am apreciat textura ghetii de pe lac si faptul ca aceasta camera nu a avut probleme cu soarele, zapada si gheata in fata. De-a lungul galerii de peste 150 de cadre nu am avut parte de prea multe ezitari si fotografii ratate cu HTC One A9, ceea ce ne pune in aceeasi liga cu iPhone 6. Nuantele de verde au aratat foarte bine si pentru a realiza prim planuri reusite a trebuit sa fim la cativa inch de subiect.
 
HTC one A9 are una dintre cele mai bune camere de 13 megapixeli de pe piata

Conul acela de brad a iesit excelent, ca detalii. La umbra, jucariile glossy au aratat si ele foarte bine si culorile au fost atat de realiste incat m-au dus cu gandul la LG G4. HTC one A9 are una dintre cele mai bune camere de 13 megapixeli de pe piata, mai ales printre modelele midrange. E chiar peste HTC One M9 la unele aspecte si poate fi comparata usor cu iPhone 6.
 
Mostra foto low light HTC One A9

Este sub Galaxy S6 si LG G4, dar nu cu atat de mult pe cat ati crede. In mod clar HTC One A9 face fotografii mai bune decat modelele ASUS sau Huawei ale anului trecut, chiar si flagship-uri. Depasim si Galaxy A5. Pe timp de noapte (la minus 20 de grade Celsius) am realizat o serie de capturi low light ce au fost clar peste HTC One M9.
 
HTC One A9, mostra foto low light

Nu am avut halo-uri mari la sursele de iluminare, imaginile au fost clare, dar am avut si cateva cadre spalacite. Stabilizarea optica face o treaba buna aici, iar iluminarea e buna pentru cadre nocturne. Din nefericire optiunea Shutter Speed nu a iluminat prea mult fotografiile, in modul Pro, in intuneric complet. As spune ca la captura nocturna suntem putin sub iPhone 6, dar peste modelele Huawei si ASUS, sau cam orice midrange LG spre exemplu.

Cand vine vorba de captura video, am filmat Full HD la 30 FPS, in format MP4 si cu bitrate de 20 Mbps. Nu exista suport pentru captura 4K aici sau Full HD la 60 FPS. Avem un prim clip, cu o claritate OK si culori realiste, dar putin cam tremurat. Al doilea clip are probleme cu vantul si cu schimbarile bruste de expunere, intunecandu-se brusc.

Clipul 3 e cel Hyperlapse, care are cu adevarat un feeling cinematic, asa cum ni s-a promis. Clipul 4 sufera de refocalizare ce are loc des si el a fost cel care a indicat in sfarsit ce e in neregula cu filmarea. E ca si cum ne-am afla pe vapor si suferim de miscare de tangaj, partea inferioara a imaginii balansandu-se catre dreapta si stanga, ca si cum un element circular al camerei ar pluti sau s-ar deplasa pe o axa orizontala.
 

Clipul 5 e cel slow motion si arata OK, iar al saselea e filmat cu camera selfie si nu arata prea impresionant. Am testat si stabilizare optica prin clipul 7, care nu a impresionat, fiind chiar sub stabilizarea digitala a lui iPhone 6. Ultima filmare aduce o imagine albastrie si refocalizare. Pe timp de noapte lucrurile sunt si mai rele, cu imagine spalacita si mult grain mai ales in colturile imaginii.

Sursele de iluminare au halo-uri mari, dar culorile arata OK si claritatea e rezonabila. As spune ca filmarea e sub asteptari si sub performanta foto a lui HTC One A9, dar si sub filmarea excelenta a lui Galaxy A5, iPhone 6 si chiar HTC One M9. Nota pentru camera este de 7.8 din 10, fiind media intre 9.1 pentru fotografii si 6.5 pentru video.
 
HTC One A9 Review

Aplicatia Gallery are cate un clip Highlight in zona superioara a fiecarui album, un fel de mic Zoe ce rezuma toate capturile foto/video recente. El e complet editabil, cu muzica de fundal, tema si continuturi incluse diferite. Puteti vedea fotografiile si ca un timeline, cu zona si ora/data la care au fost realizate.

Editarea se realizeaza cu filtre, rame foto, efecte, posibilitatea de a desena peste, retusari faciale si imbunatatire de cadre RAW. Zoe va permite sa realizati un clip-rezumat, cu optiuni de teme/filtre, muzica de fundal, titlu si fotografii/clipuri alese. Putem crea si o tema pentru telefon in zona Themes, preluand culorile de baza dintr-o fotografie. Se creeaza astfel un wallpaper, iconuri noi si alte elemente vizuale.
 
One A9 gaming

Am trecut apoi la testarea temperaturii, atingand 35.4 grade Celsius dupa 15 minute de jucat Riptide GP2, ceea ce inseamna ca acest model nu sufera de supraincalzire. Nota pentru temperatura este de 10 din 10. Trecem si la conectivitate, unde ne declaram incantati de optiunile oferite. Ele includ LTE Categoria 7, cu viteza de download de pana la 300 Mbps, quad band GSM, WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, GPS, NFC si DLNA.
 
HTC One A9 nu se supraincalzeste

Difuzorul mare pentru convorbiri e apreciat, el oferind volum ridicat si claritate buna. Zgomotul de fond e bine anulat, iar semnalul este bun. Conexiunea WiFi aduce viteza de download de 22 Mbps si upload de 17 Mbps, desi de obicei depasim 20 Mbps cu telefoanele testate. Nota pentru conectivitate este de 10 din 10.
 
HTC One A9

Acum ar trebui sa trecem la Benchmark, dar am decis sa schimbam formatul si sa unificam aceasta zona cu Browserul, in vreme ce in recenzia video nu va mai plictisim cu cifre, ci vorbim strict despre performanta. Astfel, la capitolul browser am folosit Chrome, care nu e foarte rapid. Tastatura virtuala folosita aici este cea HTC si nu cea stock din Marshmallow.

Browserul obtine rezultate slabe in benchmark-uri: 1241 puncte in Sunspider si 1500 in Browsermark, in conditiile in care mai toate modelele performante sunt la nivel de sute de puncte in Sunspider (mai putin e mai bine) si peste 2000 in BrowserMark. La utilizare de zi cu zi, se simte un mic lag la deschiderea fiecarei aplicatii, cateva milisecunde in plus mai mult fata de cat ar trebui.
 
HTC One A9 benchmarks

Jocurile ruleaza OK, precum Riptide GP2 sau Ultimate Tennis, iar interfata e destul de fluida. Testele benchmark au comparat HTC One A9 cu Sony Xperia M5, Huawei Honor 6 si iPhone 6. Telefonul a fost undeva intre Xperia M5 si Honor 6, dar fara a depasi iPhone 6, in afara de unul din testele GeekBench 3.

Rezultatele sunt OK pentru un midrange, dar procesorul e sub Kirin 920 de pe Huawei Honor 6. In schimb intrecem MediaTek Helio X10. Nota pentru benchmark-uri si browser este de 7 din 10. Am trecut apoi la OS, UI si aplicatii, cu mentiunea ca HTC One A9 e primul telefon cu Android 6.0 Marshmallow pe care il testam, ocazie cu care am realizat si un soi de recenzie pentru acest sistem de operare.

Prezentat in mai 2015 sub numele de Android M, acest OS a fost lansat in octombrie 2015. E practic un Lollipop imbunatatit, care aduce suport nativ pentru scannere de amprente si port USB Type C. Functia Doze a fost deja detaliata, iar o noutate o reprezinta modul de administrare a permisiunilor. Astfel, ni se cer permisiunile in aplicatie, de fiecare data cand o aplicatie doreste acces la contacte, GPS, camera etc.
 
Setari HTC One A9

Putem administra aceste permisiuni din Settings/Apps/Configure Apps. Unele cer acces la senzori legati de fitness, altele la localizare sau calendar si avem acum mai mult control asupra lor. Noi folosim Android 6.0 cu HTC Sense 7.0 aplicat peste, iar app drawer-ul nu e cel stock din Android Marshmallow, ci cel din HTC Sense, cu scroll vertical si fara cautarea Google sus.

Multitasking-ul e acum pe format carusel si nu o serie de thumbnail-uri, cum era de obicei pe modelele HTC. Zona dropdown a ramas in mare neschimbata fata de Lollipop, cu Quick Settings, slider pentru luminozitate si notificari. Google Now on Tap e probabil cea mai mare inovatie din OS, activandu-se prin tinerea apasat a butonului Home virtual sau prin rostirea cuvintelor "OK Google".

Utilitatea sa e variata si spre exemplu Google Now on Tap poate citi ce se afla pe ecran si oferi informatii contextuale. Astfel, in Play Music putem intreba "what's has real name" cand ascultam o formatie si sa aflam numele real al solistului. In Gmail activeaza lui Google Now on Tap intr-un mail in care un prieten ne invita la un restaurant va aduce o fereastra cu meniul, preturile si rezervari la acel restaurant.

La fel si o invitatie la film va declansa o fereastra contextuala cu rezervari si ore de rulare. On Tap poate rula in tandem cu multiple aplicatii, inclusiv Chrome, adunand cuvinte cheie de pe site-ul citit pe ecran si afisand informatii relationate. Din pacate pe HTC One A9 nu a functionat aceasta utilitate, din motive necunoscute, dar potentialul e imens.
 
HTC One A9 Review

Marshmallow mai aduce si suport pentru Android Pay, utilizarea cardului microSD ca memorie interna si optiunea Explore pentru stocare in Setari, dar si functia Memory, o noutate in Setari. Ea are legatura cu consumul de RAM. Selectia de text e acum imbunatatita si mai intuitiva, iar optiunile sunt mai compacte (Select All, Copy, Share).

Putem seta ce se intampla cu linkurile ce pornesc din aplicatii, iar modul Silent a revenit, fata de Lollipop. Mai trebuie mentionat si ca acum Chrome poate afisa ferestre popup personalizate pentru fiecare aplicatie in parte. Cam acesta e Android 6.0 pe scurt, un update mic, dar binevenit si util pentru Lollipop. HTC Sense 7.0 a ramas cum l-am lasat pe HTC One M9, cu o iconuri si teme sobre, cu mult gri, alb si negru si BlinkFeed ca homescreen optional in stanga.
 
HTC One A9 Review

El afiseaza informatii din diferite surse de socializare, site-uri de stiri, agregatoare si ofera si indicii de restaurante la ora pranzului. Şi Mobilissimo.ro se afla pe lista de feed-uri. Putem edita multiple aspecte ale temei folosite pe telefon, de la culori la iconuri, meniuri, widgeturi, fonturi si fundaluri.
 
Interfata e minimalista si fluida, iar app drawer-ul are setari de 3x4 și 4x5 pentru aranjarea aplicatiilor. Lockscreen-ul afiseaza 4 shortcut-uri, iar Sense Home widget e o functie integrata in homescreen-ul principal, destul de utila zic eu. Ea concentreaza 8 shortcut-uri, 6 catre aplicatii si 2 catre foldere. Ele se modifica automat in functie de ora si locul in care va aflati, avand preseturi pentru Casa, Munca si Out.
 
HTC One A9, scanner de amprente

Acel widget invata comportamentul vostru si schimba selectia de aplicatii puse la indemana. Am testat si scannerul de amprente, care e precis si rapid, dar are foarte mele defect ca atunci cand renuntati la vreo modalitate de securizare a ecranului va sterge automat amprenta salvata in memorie. In plus, mecanismul touch ofera un feedback haptic slab, sub cel al unui buton fizic apasat.

Iata cum arata lista de aplicatii preinstalate, fara prea mult bloatware din fericire:
Calculator Calendar Camera Chrome Clock Docs Downloads Drive File Manager Flashlight FM Radio Gallery Gmail Google Hangouts Help HTC Dot View Keep Mail Maps Messages News + Weather News Republic People Phone Photo Editor Photos Play Games Play Music Play Store Settings Setup Sheets Slides Themes Voice recorder Voice Search Weather YouTube Zoe Video Editor

Nota pentru OS, UI si aplicatii este de 9.6 din 10 si in afara de usorul lag si redundanta faptului ca avem 2 butoane Home, nu avem ce reprosa.

Iata acum si verdictul, incepand cu aspectele Pro:
design premium si constructie solida casti perfecte ecran luminos fotografii bune, inclusiv low light experienta software excelenta fara supraincalzire performanta buna pentru model midrange

Şi aspectele Contra:
usor alunecos bateria putea fi mai buna fara egalizator volum nu prea ridicat captura video nu face o impresie buna usor lag stabilizarea optica nu impresioneaza redundanta butoanelor Home
HTC One A9 Review

Şi iata si o recapitulare a notelor primite:
Design: 9.2 Hardware: 9 Baterie: 8.2 Multimedia: 8.5 Display: 9.2 Camera: 7.8 Temperatura: 10 Conectivitate: 10 Benchmark: 7 OS, UI, aplicatii: 9.6 Pret: 7

Nota finala este de 8.68 din 10, iar in cateva moduri acest model e mai bun decat HTC One M9, deci obiectivul principal HTC a fost atins. HTC mai bifeaza si un rival solid pentru iPhone 6, cu Android, mai ales prin prisma asemanarii celor 2 ca design. Pacat de captura video, baterie si difuzor, pentru ca altfel acest smartphone putea face valuri mai mari. O scadere de pret cu 200 de lei il va face un hit instant, asta e sigur. [FORUM]
 
HTC One A9, prețuri actualizate:
eMAG.ro QuickMobile.ro Cel.ro evoMAG.ro MarketOnline.ro Compari.ro (de la 1.799 lei)
 
HTC One A9 Video Review
 




Ceilalti au citit si: