Publicat: Miercuri 10-Apr-2013 21:51:13 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 580 ori
Ca de obicei cand un produs este cald, cald, proaspat lansat facem o radiografie a tututor review-urilor de pe web, primele de altfel postate la doar cateva zile dupa debutul handsetului. HTC First este protagonistul acestui review roundup de azi si aruncam o privire asupra recenziilor realizate de catre Engadget, Slashgear, The Verge, Techcrunch si Wired. Hai sa vedem ce poate telefonul inaugural pentru Facebook Home.
 
HTC First în primele review-uri de pe web: baterie excelenta, ecran bun, camera slaba

1) Wired: Chat Heads impresioneaza placut, sincronizarea contactelor are buguri

Wired ii da nota 7 din 1 noului telefon HTC si pare a vorbi mai mult despre functiile Facebook Home decat despre telefon in sine. Designul acestui device este descris drept slim, simplu, iar First e genul de handset care nu sare in ochi si nu iese in evidenta. HTC First costa doar 100 de dolari prin operatorul AT&T in SUA si numai asta ar fi un motiv pentru achizitia sa. Wired afirma ca persoanele care petrec mult timp pe Facebook vor indragi acest model si vor considera ca adauga la experienta Android, in loc sa piarda.

Wired lauda viata bateriei acestui model, afirmand ca ii e superior lui iPhone 5 de exemplu. Daca nu ar fi bugurile, telefonul ar deveni brusc un device midrange atractiv...
 
HTC First în primele review-uri de pe web: baterie excelenta, ecran bun, camera slaba

2) Slashgear: camera slaba, telefonul nu iese in evidenta

Slashgear are un entuziasm domol, ba chiar spre nepasare cand vine vorba despre HTC First. Telefonul pune accentul pe experienta Facebook Home, avand un homescreen plin de continuturi si un sistem de mesagerie omniprezent. Ca design, acest model e comparat cu HTC One S, fata de care e putin mai scurt, mai gros si mai greu. Tot la capitolul design vom avea parte de un corp din plastic soft touch, iar telefonul ofera o senzatie placuta in mana utilizatorului. Unghiurile de vizualizare sunt bune, iar trecand la aspecte negative, camera nu e prea buna, mai ales cand vine vorba de performante in conditii de luminozitate slaba.

Ca baterie, HTC First ofera cam 14.3 ore de convorbiri si pana la 18.2 zile standby. Concluzia celor de la HTC First e ca telefonul nu merita nici macar 100 de dolari la abonament, el apartinand unui segment inferior de pret.
 
HTC First în primele review-uri de pe web: baterie excelenta, ecran bun, camera slaba

3) The Verge: design placut, inlocuitor de smartphone puternic

The Verge isi incepe review-ul afirmand ca telefonul e foarte placut de tinut in mana, ba chiar e unul dintre cele mai comode handseturi Android de pe piata. Telefonul e construit din plastic mat si vine cu butoane capacitive sub ecran. Apropo de ecran, display-ul este laudat pentru claritate, unghiuri de vizualizare si culorile vii. Textul se vede excelent, iar trecand la software, acest telefon ruleaza Android 4.1.2 peste care e aplicata experienta Facebook Home. Viata bateriei a fost impresionanta, datorita unei unitati de 2000 mAh ascunsa sub carcasa lui First.

The Verge ar fi dorit totusi Android 4.2 pe acest device dar lauda faptul ca in sfarsit avem un telefon cu Android stock si LTE la bord, unul care suplineste acea lipsa de conectivitate de pe Nexus 4. E interesant ca review-ul are o tenta foarte pozitiva si optimista, iar telefonul ia doar nota 7.9 la final.
 
HTC First în primele review-uri de pe web: baterie excelenta, ecran bun, camera slaba

4) Engadget: estetica placuta, telefon decent midrange

HTC First are parte de un review urias din partea celor de la Engadget, care acopera si aspectul Facebook Home, printre altele. Benchmark-urile sunt cam pe jumatate cat scoate HTC One, iar procesorul acestui device e un Snapdragon 400, in cazul in care va intrebati. El isi face treaba bine, avand in vedere ca avem de-a face cu un handset midrange de 99 de dolari. E interesant ca Engadget nu se grabeste sa critice camera lui HTC First precum review-urile de mai sus, multumindu-se sa afirme ca aceasta camera e de ajuns pentru a "face poze unor prieteni" si a le posta rapid pe Facebook. Pe hartie camera suna bine, cu lentila F/2.0, senzor BSI si captura 1080p.

Engadget discuta si problemele pe care le puteti avea cu Facebook Home, precum traficul enorm de date, de vreme ce Facebook si news feed-ul sau isi fac update in fundal. Totusi Facebook vine si cu 3 setari pentru consumul de date si calitatea imaginilor (mic, mediu si ridicat). La testele Engadget ei au consumat 93 MB pe setarea medie in 4 zile, deci cam 698 MB pe luna.
 
HTC First în primele review-uri de pe web: baterie excelenta, ecran bun, camera slaba

5) Techcrunch: specificatii neimpresionante, un experiment pentru Facebook

Techcrunch nu par prea impresionati de HTC First, dar totusi au apreciat unele dintre functiile lui Facebook Home. Spre exemplu Chat Heads a primit complimente, sisteml de chat in multitasking fiind laudat in review-ul lor. Mesajele de pe Facebook si SMS-urile vor aparea sub forma de mici bule cu poze cu fetele prietenilor vostri incluse, iar ele vor pluti peste aplicatiile pe care le folositi. Techcrunch face si o comparatie intre specificatiile lui HTC First si Samsung Galaxy S III, dar si iPhone 4S, astfel ca vedme ca handsetul nu sta chiar rau la capitolul dotari, evident in afara de camera. Ideea este ca pasionatii de Facebook vor aprecia telefonul, dar pentru cei care se multumesc si cu o simpla aplicatie si mai au si alte pasiuni sau folosesc si alte servicii, telefonul devine redundant.

Toate acestea fiind zise, nu pot sa nu remarc faptul ca HTC First e primit ceva mai bine decat HTC ChaCha, un alt Facebook Phone de care parca lumea a uitat. La un pret mic/accesibil First poate fi un hit, iar marketing-ul din spatele produsului va fi urias, fiind alocate de la Facebook sume impresionante pentru acesta, deci pana la urma nu se putea spune ca First e un esec, desi camera sa nu impresioneaza, iar dotarile hardware precum CPU sau RAM nu run nici ele norii.




Ceilalti au citit si: