Publicat: Vineri 17-Oct-2014 15:16:48 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 713 ori
Daca sunteti printre ghinionistii care au cumparat ultimele telefoane Pre de la HP, cele cu WebOS la bord, atunci aflati ca veti ramane fara suport peste cateva luni. HP a anuntat ca va opri suportul pentru webOS incepand cu 15 ianuarie 2015.
 
HP va opri suportul pentru webOS de pe 15 ianuarie 2015

Platforma webOS a fost lansata in 2009 si la acel moment era primita cu entuziasm, mai ales ca avea acel sistem revolutionar de Cards pentru multitasking. Paradigmele sale de control erau peste cele Android si iPhone OS la acea vreme, dar platforma a fost prinsa in decaderea Palm in cadrul HP si abandonarea proiectelor sale. Apoi WebOS a fost vandut catre LG, care l-a reinventat sub forma de platforma smart TV, una care deja a cunoscut succesul in ultimul an.

WebOS e bazat pe kernel Linux si are chiar si in acest moment cea mai interesanta compartimentare a informatiei pe ecran mic sau mare. Va reamintesc ca dupa ce HP a cumparat Palm, a transformat WebOS in Open WebOS, sperand ca aceasta transformare in platforma open source sa creeze o comunitate in jurul sau, ceea ce nu s-a intamplat. Oare va re-porta LG platforma de pe televizor pe mobil candva in viitor?




Ceilalti au citit si: