HP lucreaza la noi sisteme cu o putere uriasa de calcul, care ar putea ajunge si pe terminale mobile – The Machine

Stiri Telefoane HP

Publicat: Marti 24-Iun-2014 11:34:18 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 521 ori
HP pare a fi in avantgarda inovatiei cand vine vorba de putere de calcul, ei lucrand la generatii viitoare de memorii si procesoare. Pentru a putea procesa o cantitate uriasa de informatie, HP se va axa pe clustere de core-uri specializate si nu pe core-uri generaliste.
 
HP lucreaza la noi sisteme cu o putere uriasa de calcul, care ar putea ajunge si pe terminale mobile – The Machine
 
Va fi generat astfel "The Machine", care nu e nici server, nici workstation, nici PC si nici laptop sau telefon. El este o combinatie intre acestea, iar The Machine foloseste conexiuni fotonice si nu fire traditionale din cupru, crescand viteza sistemului si scazand consumul de energie. In plus, tehnologia implica si memristor, adica rezistori care pot stoca informatia si dupa ce este taiata alimentarea.

Rezultatul este un sistem de 6 ori mai puternic decat serverele actuale si care necesita de 80 de ori mai putina energie. Conform celor de la HP, The Machine poate administra 160 de petabyes de date in doar 250 de nanosecunde. Mai impresionant e faptul ca o asemenea putere de calcul va fi disponibila si pe tablete si telefoane. Primele terminale dotate cu The Machine vor aparea de abia in 2018.




Ceilalti au citit si: