Publicat: Joi 23-Oct-2014 03:32:15 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 593 ori
Guvernul din Ungaria ar avea intentia de a pune o noua taxa pe Internet, cu intentia de a taxa fiecare giga de trafic. Opozitia evident este impotriva acestei masuri, care ar aduce zeci de milioane de euro la buget.
 
Guvernul din Ungaria vrea sa taxeze Internetul pe fiecare giga de trafic

Partidul Fidesz are toate sansele ca motiunea sa sa fie aprobata, iar astfel s-ar aplica o taxa de 150 de forinti, adica in jur de 2 lei pe fiecare gigabyte de date folosit de clienti. Utilizatorii de Internet din tara vecina sunt revoltati cu privire la aceasta propunere si deja au anuntat o serie de proteste in toata tara. Se pare si ca va exista o limita maxima de taxare, undeva pe la 1000 de forinti pe luna, desi nimic nu e garantat.

Problema ar fi si cu operatorii de Internet, care vor dori sa concureze cu tarife mai mici. Guvernul maghiar se asteapta la un total de 83 de milioane de dolari pe an derivati din aceasta taxa. Cu aceste tarife costul utilizarii webului ar ajunge la nivelul anilor 90 si tara noastra vecina s-ar intoarce mult in trecut. In aceste conditii poate ca utilizatorii din Ungaria vor "imprumuta" Internet din tarile vecine... daca se poate asa ceva.




Ceilalti au citit si: