Publicat: Luni 07-Dec-2015 20:53:06 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 620 ori
Grupul format din Audi, BMW Group si Daimler AG a anuntat finalizarea achizitiei ramurii HERE de la Nokia, care pornise cu cateva luni in urma. Tranzactia a fost aprobata de toate autoritatile antitrust, deci nu exista probleme la acest capitol.
 
Grupul Audi AG, BMW Group si Daimler AG anunta finalizarea achizitiei HERE de la Nokia

Cele 3 companii detin o cota egala in HERE, care se ocupa cu solutii de localizare si cartografiere. Noii actionari promit sa pastreze independenta fostei ramuri Nokia si continuarea afacerilor lor cu partenerii prealabili. In plus, investitorii germani se arata deschisi sa colaboreze si cu alte companii care vor sa se implice prin capital in aceasta afacere.

Audi, BMW si Daimler sunt de obicei rivali, dar iata-i cooperand pentru a lucra un proiect comun, sub umbrela HERE. Aparent HERE este pilonul central pentru o solutie veritabil nemteasca din gama "sofat autonom". HERE isi aduna datele de la 80.000 de surse si miliarde de puncte de reper zilnic. Cu o baza de date atat de mare, contributia la realizarea unei baze de date pentru un pilot automat auto va fi vitala.

In acest moment exista peste 2 milioane de vehicule de la Audi, BMW si Daimler care folosesc servicii HERE, dar numarul va creste cu siguranta pe viitor.




Ceilalti au citit si: