Publicat: Sâmbata 13-Feb-2016 15:18:28 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 843 ori
Google a confirmat faptul ca in cadrul curateniei sale de primavara va inchide si serviciul Picasa, dupa 15 ani de existenta a acestuia. Acesta este un serviciu de vizualizare, editare si administrare a fotografiilor, devenit redundant pe o piata unde avem inca performantul Flickr si Google Photos.
 
Google va închide Picasa din aceasta primavara, dupa aproape 15 ani de existenta

Incepand din 15 martie Picasa nu va mai fi disponibil, desi utilizatorii isi vor putea pastra albumele folosind Google Photos. De luna viitoare aplicatia desktop Picasa va inceta sa functioneze, iar din mai albumele web Picasa nu vor mai fi editabile. Google a cumparat Picasa in anul 2004, la un pret necunoscut chiar si acum, incercand sa concureze cu initiativele Yahoo si Microsoft MSN de atunci.

Aceasta mutare a provocat achizitia Flickr de catre Yahoo la un an dupa. Intre timp, in octombrie Google Photos trecea de 100 de milioane de utilizatori pe luna, avand avantajul unui sistem avansat de tagging si organizare a imaginilor. Ceva imi spune ca in maxim 5 ani Google Photos va avea aceeasi soarta ca Picasa.




Ceilalti au citit si: