Publicat: Sâmbata 08-Feb-2014 13:20:24 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 376 ori
De curand, gigantul Google Inc. (GOOG) a depașit Exxon Mobil Corp. (XOM) in topul celor mai profitabile companii, ajungand astfel pe locul 2, dupa cei de la Apple.  Deși Google a devenit cel mai mare agent de publicitate online prin intermediul motorului de cautare propriu, acesta a avut parte cea mai mare capitalizare in cursul tranzacționarii de ieri.
 
Google depașește Exxon în topul celor mai profitabile companii

Bursa din ziua precedenta a fost totuși inchisa la valoarea de 395.4 miliarde $ pentru Google, spre deosebire de Exxon ce a avut o evaluare de aproximativ 395.7 miliarde $. De asemenea, compania Apple, deținatoarea primului loc, a primit o estimare de 463.5 miliarde $. Cel de-al 4-lea ocupant al acestui podium este Microsoft Corp cu o estimare pe piața de 303.5 miliarde dolari.

Google a inceput ca fiind un simplu motor de cautare, ce a fost inființat de catre co-fondatorii Larry Page și Sergey Brin. Aceștia au gasit o metoda mai buna de a folosi beneficiile internetului in urmatorii ani. Au fost introduse atat servicii online de e-mail, navigare, calendar, pana la ochelari inteligenți și smartphone-uri.

Se prevede ca cei de la Google vor deține un procent de 41% din piața de advertising din US. Potrivit celor de la EMarketer, cea de-a 2-a poziție pe piața de publicitate din US este ocupata de catre Facebook, cu un procent de 8.2%.




Ceilalti au citit si: