Google Project Glass - perechea de ochelari cu camera si augmented reality care va inlocui telefoanele (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Joi 05-Apr-2012 17:38:20 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 463 ori
Project Glass al celor de la Google este deja in faza de testare si implica o pereche de ochelari, care par SF, dar sunt mai aproape de a ajunge in magazine decat credeti. Ochelarii arata ca in imaginea de mai jos si ei nu implica acele clasice lentile, ci sunt mai degraba un headset care inconjoara fruntea utilizatorului si ii ofera informatiile necesare.
 
Google Project Glass - perechea de ochelari cu camera si augmented reality care va înlocui telefoanele (Video)

Google vrea sa redefineasca in acest mod cautarea, fotografierea, interactiunea cu locatii virtuale si cu cei dragi. Imaginati-va ca vi se afiseaza o harta 3D in timp real, in vreme ce cautati un reper in oras si totul pe micul ecran al acestor ochelari Google Glass. Project Glass include si recunoastere vocala/cautare vocala, o zona de notifacari afisata pentru mailuri sau chiar apeluri video. Puteti si da share la statusuri pe Google+, prin dictare sau puteti sa dati check in folosind comenzile vocale.

Exista si posiblitatea navigarii in meniurile acestui inedit gadget folosind privirea, un sistem testat deja de ceva vreme si util mai ales in listele cu scroll precum playlisturile de melodii. Exista si posibilitatea de fotografie, cu o camera discret integrata in aceasta casca. Am vazut in numeroase jocuri si filme SF soldati dotati cu astfel de echipamente, utilizate pentru comunicare, orientare si analiza a mediului din jur. De ce nu ar deveni asta realitatea cotidiana?
 
Ceilalti au citit si: