Google I/O 2015: Google Photos e reinventat, iar Maps va permite navigarea turn by turn offline

Stiri Telefoane Google

Publicat: Joi 28-Mai-2015 23:00:53 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 399 ori
Google Photos a fost ceva mai neglijat in ultima vreme, mai ales de cand separarea sa de Google+ a devenit tot mai clara. Ei bine, aplicatia a fost reinventata astazi, prin prezentarea de la Google I/O 2015 si am aflat ca noi versiuni Photos sosesc chiar azi pe Android, iOS si Web. Intre timp si Google Maps a primit un update surprinzator.
 
Google I/O 2015: Google Photos e reinventat, iar Maps va permite navigarea turn by turn offline

Noul Google Photos are rolul de a stoca decenii  intregi de fotografii si de a le afisa, chiar si pe ani daca e nevoie cu un singur gest de "ciupire". In plus, chiar daca mii, sau chiar zeci de mii de fotografii se afla in cloud si nu pe device, Google va face tot posibilul ca ele sa se incarce rapid pe un terminal. Noul Google Photos ofera acum backup si stocare nelimitata pentru fotografii de inalta calitate, dar si clipuri video, complet gratuit.
 
Google Photos

Rezolutia originala, de pana la 16 megapixeli va fi pastrata la fotografii si 1080p pentru clipuri video. Aplicatia va organiza momentele importante din viata voastra dupa locurile sau oamenii pe care le includ, oferind si o cautare dupa astfel de termeni. Solutia celor de la Google are si rolul de a imbunatati fotografiile care nu au iesit chiar excelent si de a crea colaje si grupaje de cadre.
 

Se pot crea animatii, filmulete si clipuri cu soundtrack. Partajarea este si ea facila, putand acum sa cream chiar si un singur link catre sute de fotografii deodata. Apoi a venit cealalta veste bomba si anume fapul ca Google Maps va oferi navigare turn by turn offline peste cateva luni. Vestea a fost anuntata de catre Jen Fitzpatrick, vicepresedinte Google pe zona de inginerie si product management.
 
Google Maps
 
Hartile offline au debutat in Google Maps in 2012, permitand selectarea unei regiuni si stocarea hartii sale pe device. Ei bine, acum utilizatorii vor putea cauta locuri pentru acea regiune offline si chiar vedea ratinguri la restaurante sau alte informatii utile, exact ca in versiunea online de Maps. Experienta Maps va fi actualizata si la nivel de navigare pe calea ferata, in India de exemplu.

In alta ordine de idei, Google a anuntat si YouTube offline, cu posibilitatea de a pastra un clip pe device timp de pana la 48 de ore, cel putin Indonezia, Filipine si Vietnamm.
 
Google I/O 2015




Ceilalti au citit si: