Futuremark pregatește o aplicație de benchmark ce va deveni standard in universul telefoanelor și tabletelor Android

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 04-Aug-2012 20:48:32 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 356 ori
Futuremark a realizat 3DMark și PCMark - de 10 ani sunt standardele din zona PC-urilor. Sunt utilizate de catre toate site-urile / blogurile / revistele de tehnologie world wide. Acum au in pregatire un test de benchmark complex care sa faca lumina in ce privește capacitațile telefoanelor și tabletelor Android.
 
Futuremark pregatește o aplicație de benchmark ce va deveni standard în universul telefoanelor și tabletelor Android

Lansarea ar urma sa aiba loc in a doua parte a lui 2012. Au primit sprijin de la Acer, Intel, Qualcomm și SinTel-Optus. Sprijinul Qualcomm mi se pare a avea cea mai mare insemnatate ținand cont de experiența lor in domeniul procesoarelor și GPU-urilor de pe telefoane și tablete cu sistem de operare mobil by Google.

3DMark pentru Android va masura performanța bazandu-se pe: randarea GPU, CPU și teste fizice via standardul Open GL ES2.0. In 2013 va aparea 3DMark pentru Windows. Relevanța testului 3DMark pentru Android va depași ce avem la ora actuala: Quadrant, Vellamo, NenaMark 1, NenaMark 2, CF-Bench, AnTuTu Benchmark, etc.

S-au implicat in dezvoltarea sa și Microsoft, NVIDIA, Samsung și AMD. Observați de cata atenție se bucura un test de benchmark, nevoia de a face o ierarhie pe baza performanețor realizate in mod real, ceva cu care sa ieși in fața publicului și un brand sa se laude ca are cel mai performant produs sau cu un anumit procent peste precedentul din serie.
Ceilalti au citit si: