Fostul sef Google Wallet lanseaza Poynt, un terminal de plata care anunta o revolutie in domeniu

Stiri Telefoane Financiare

Publicat: Miercuri 29-Oct-2014 21:32:35 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 586 ori
Osama Bedier, fost sef Google Wallet si oficial PayPal a anuntat in aceasta saptamana un nou terminal pentru plati, sub numele de Poynt. Acesta combina un soi de tableta Android cu un dock special si ofera suport pentru toate tehnologiile moderne legate de plati.
 
Fostul sef Google Wallet lanseaza Poynt, un terminal de plata care anunta o revolutie în domeniu

E vorba despre NFC, Bluetooth, coduri QR, carduri magstripe, EMV si tehnologia beacon. Poynt are parte de finantare serioasa, iar printre numele mari care au oferit fonduri acestui proiect se numara si Visa. Aparent acest device va deveni un standard in SUA, urmand ca toate cele 16 milioane de terminale de plata din tara sa treaca la modele noi, de preferat la Poynt. In acelasi timp firma din spatele acestui terminal incearca sa faca bancile si producatorii de carduri si tehnologii asociate sa se alinieze unui standard comun intr-o incercare de a scadea numarul de fraude.
 
Poynt

Bancile ofera de obicei terminale de genul, dar Poynt le "saboteaza" eforturile cu un pret atractiv de doar 299 dolari. In plus, bancile nu sunt neaparat un rival deoarece Poynt ar fi incheiat deja contracte cu doua mari institutii bancare din State. Gadgetul ruleaza o versiune speciala de Android si include ecrane pe ambele sale parti, unul pentru consumator si unul pentru comerciant. Exista o imprimanta in zona frontala, in acel segment rotunjit, care ofera chitantele necesare.

La bord gasim si un port Ethernet, dar si WiFi, 3G, 4G si port USB. Bateria acestui device asigura 8 ore de functionare, adica exact o zi de munca normala. Software-ul aduce de fapt profit catre Poynt, care obtine 20% din tarifele de abonament lunar asociate softului sau si nu obtine profit din tranzactiile in sine.




Ceilalti au citit si: