Fostul şef Google Wallet lansează Poynt, un terminal de plată care anunţă o revoluţie în domeniu

Stiri Telefoane Financiare

Publicat: Miercuri 29-Oct-2014 21:32:35 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 592 ori
Osama Bedier, fost ??ef Google Wallet ??i oficial PayPal a anun??at in aceast?? s??pt??man?? un nou terminal pentru pl??ti, sub numele de Poynt. Acesta combin?? un soi de tablet?? Android cu un dock special ??i ofer?? suport pentru toate tehnologiile moderne legate de pl????i.
 

E vorba despre NFC, Bluetooth, coduri QR, carduri magstripe, EMV ??i tehnologia beacon. Poynt are parte de finan??are serioas??, iar printre numele mari care au oferit fonduri acestui proiect se num??r?? ??i Visa. Aparent acest device va deveni un standard in SUA, urmand ca toate cele 16 milioane de terminale de plat?? din ??ara s?? treac?? la modele noi, de preferat la Poynt. In acela??i timp firma din spatele acestui terminal incearc?? s?? fac?? b??ncile ??i produc??torii de carduri ??i tehnologii asociate s?? se alinieze unui standard comun intr-o incercare de a sc??dea num??rul de fraude.
 

B??ncile ofer?? de obicei terminale de genul, dar Poynt le "saboteaz??" eforturile cu un pre?? atractiv de doar 299 dolari. In plus, b??ncile nu sunt neap??rat un rival deoarece Poynt ar fi incheiat deja contracte cu dou?? mari institu??ii bancare din State. Gadgetul ruleaz?? o versiune special?? de Android ??i include ecrane pe ambele sale p??r??i, unul pentru consumator ??i unul pentru comerciant. Exist?? o imprimant?? in zona frontal??, in acel segment rotunjit, care ofer?? chitan??ele necesare.

La bord g??sim ??i un port Ethernet, dar ??i WiFi, 3G, 4G ??i port USB. Bateria acestui device asigura 8 ore de func??ionare, adic?? exact o zi de munc?? normal??. Software-ul aduce de fapt profit c??tre Poynt, care ob??ine 20% din tarifele de abonament lunar asociate softului s??u ??i nu ob??ine profit din tranzac??iile in sine.




Ceilalti au citit si: