Publicat: Luni 22-Iun-2015 15:27:27 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 407 ori
O serie de publicatii din Taiwan au scris ca fabricile locale HTC au inceput sa treaca la un program in 3 ture, pentru a reduce cheltuielile cu salariile angajatilor. HTC neaga aceasta strategie, afirmand ca in continuare angajatii sunt repartizati pe 2 ture.
 
Fabricile HTC ar fi trecut la un program de 3 ture pentru a reducere salariile; HTC neaga!

Motivul pentru care s-ar folosi 3 ture ar fi pentru reducerea cheltuielilor, fiecare tura primind mai putin bani decat ar primi angajatii care munceau cate 12 ore. De fapt angajatii lucrau cele 8 ore normale, apoi munceau si peste program 4 ore pentru salariu in plus. Pana acum HTC nu a fost subiectul vreunui scandal legat de forta de munca si am auzit mai degraba de plecari la nivel de management, decat la nivel de angajati.

Situatia era mai grea in China, la Foxconn unde la liniile de productie Apple angajatii se sinucideau si munceau ore infernale. E drept ca au trecut cativa ani de cand nu am mai auzit nimic de conditiile de la Foxconn. Din cand in cand totusi, cam odata la 2-3 luni mai apare cate un documentar care ne arata in ce conditii sunt fabricate gadgeturile noastre. Şi e genul de lucru pe care nu ai vrea sa il stii...




Ceilalti au citit si: