Publicat: Luni 24-Dec-2007 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 174 ori
O studenta de 20 de ani din Noua Zeelanda,  a fost diagnosticata cu primul caz de "texting tenosynovitis", boala cunoscuta si ca "degetul SMS-uitorului". Tanara trimite pana la 100 de SMS-uri pe zi deformandu-si degetele astfel.

Fleur de Vere Beavis, prima cu boala SMS-urilor

Hobby-ul ei de a trimite constant mesaje text i-a inflamat tendoanele degetului mare si partea laterala a incheiaturii, umpland tesuturile din jur cu lichid, conform publicatiei Sunday Star-Times. Un alt astfel de caz a fost semnalat in Singapore la un scolar, dar si la o fata de 13 ani din Australia. Conform autorilor articolului tenosinovita este mai comuna decat am crede, avand in vedere popularitatea SMS-urilor.

Noua Zeelanda are o populatie de 4.2 milioane de locuitori si un numar de 4.5 milioane de telefoane date in folosinta, astfel ca 28 de milioane de mesaje text sunt trimise zilnic. Exista oare si in Romania, persoane cu astfel de probleme? In cazul in care cunoasteti un exemplu nu ezitati sa comentati in partea de jos a articolului. Evident, o astfel de boala poate fi usor declansata in sezonul sarbatorilor, care ne indeamna sa SMS-uim toti prietenii si toate rudele.

[


Ceilalti au citit si: