Publicat: Duminica 04-Dec-2011 13:16:35 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 525 ori
Acum ca touchscreen-ul a devenit deja banal pe terminalele moderne, e momentul sa ne gandim la urmatoarea tehnologie de input si interactiune cu device-urile... Raspunsul ar putea veni din tehnologiile similare cu Xbox Kinect, cum ar fi initiativa startupului danez Senseye. Acestia au creat un sfotware pentru Android care se bazeaza pe camera frontala a unui telefon pentru a detecta miscarile ochilor utilizatorului.
 
Controleaza telefonul cu miscarile ochilor – tehnologia Senseye (Video)

"Eye tracking" poate reprezenta viitorul inputului, iar in clipul de mai jos puteti vedea cum prin miscarea ochilor un utilizator face scroll in browser, de exemplu. Pe viitor se doreste ca aceasta modlitate de control sa inlocuiasca mouse-ul si poate si atingerea unui touchscreen cu degetul. Daca imbinam aceasta idee cu cea de la Microsoft, Kinect, va rezulta un sistem atractiv care detecteaza fiecare miscare a unui muschi de pe fata utilizatorului sau miscarile mainilor sale.

Toate sunt convertite in comenzi si scapam de nevoia de a mai atinge terminalul mobil, avand mainile libere. Astfel vom intra in era lui NUI (Natural User Interface), care ii urmeaza lui GUI (Graphic User Interface). O interfata naturala este definita drept cea transparenta/invizibila dintre fiinta umana si computer. Nu poti vedea exact utilizatorul apasand pe ceva sau interactionad cu ceva anume, ci miscarile sale sunt interpretate de camera. Va fi acesta viitorul?
 
Ceilalti au citit si: