China vrea sa isi produca propriul sistem de operare, pentru a nu mai avea nevoie de solutii Microsoft si Google

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Luni 25-Aug-2014 19:49:37 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 519 ori
China lucreaza la un sistem de operare propriu, pe care il va implementa pe computerele desktop incepand cu acest an. Platforma va fi gata pana in octombrie si are rolul de a inlocui solutiile furnizate de companii americane ca Microsoft, Google sau Apple, conform Reuters.
 
China vrea sa îsi produca propriul sistem de operare, pentru a nu mai avea nevoie de solutii Microsoft si Google

In ultimele luni tensiunile din China si SUA in zona tech/IT au crescut si in afara de atacuri chinezesti cibernetice, exista si problema dominatiei americane in unele segmente de tehnologie din China. Spre exemplu, Microsoft este investigata pentru incalcari de regulament antitrust in China, iar Qualcomm are parte de aceleasi probleme. Nici Google nu e vazuta mai bine, autoritatile afirmand ca aceasta companie are un control prea mare asupra industriei locale smartphone, prin intermediul lui Android.

Sistemul de operare chinezesc va fi intai oferit pe terminale desktop, apoi pe modele smartphone si pe tablete. Va exista si un app store dedicat, iar oficialii declara ca au mai existat initiative de acest gen, dar platformele nu se puteau ridica la nivelor celor din tarile dezvoltate. Autoritatile spera ca software-ul local se inlocuiasca sistemele desktop standard in unul sau doi ani, iar pe cele mobile in aproximativ 3 sau 5 ani.

Windows 8 a fost deja interzis in China in multe institutii, impreuna cu multe alte softuri americane.




Ceilalti au citit si: