China pune in functiune un firewall masiv, care blocheaza VPN-urile folosite pentru a evita cenzura

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Luni 26-Ian-2015 13:58:31 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 281 ori
China ar fi pus in functiune un firewall important, care are rolul de a bloca VPN-urile (virtual private network) folosite pentru a trece de blocajele sale de cenzura. VPN-urile erau unele dintre putinele solutii de a evita cenzura impusa de guvern si a vedea rezultatele reale ale cautarilor pe Internet de exemplu.
 
China pune în functiune un firewall masiv, care blocheaza VPN-urile folosite pentru a evita cenzura

Solutiile autoritatilor blocau pana acum site-uri populare ca Google, Twitter, Facebook sau YouTube, care puteau fi totusi accesate daca utilizatorul folosea un VPN. Astrill este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de genul si a postat pe Twitter recent ca utilizarea VPN pe terminalele Apple de exemplu a fost blocata "aproape in timp real" de catre autoritatile care se ocupa de cenzura in China.

Astrill a promis si ca lupta sa nu este incheiata si ca o noua aplicatie va fi in functiune pana la finalul saptamanii viitoare. Golden Frog, un alt serviciu de genul ar fi declarat ca noile solutii ale guvernului sunt mai sofisticate si mai greu de ocolit decat in trecut. In momente ca acestea ne dam seama ce norocosi suntem ca avem un Internet liber si de mare viteza...




Ceilalti au citit si: