Cele mai nesigure 10 lucruri pe care le puteti face cu smartphone-ul, inclusiv autentificarea bancara automata

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Joi 06-Feb-2014 20:36:39 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 609 ori
De vreme ce multa lume foloseste telefonul mobil drept PC mai mult decat computerul in sine, ar fi cazul sa aruncam o privire asupra unor reguli de conduita sugerate de cei de la Protect Your Bubble. Acestia sunt asiguratori de gadgeturi si au statistici pentru a le sustine exemplele de "asa nu".
 
Cele mai nesigure 10 lucruri pe care le puteti face cu smartphone-ul, inclusiv autentificarea bancara automata

Aflati ca 62% din posesorii de smartphone-uri nu folosesc parole pentru a-si proteja terminalele, ceea ce e un lucru rau, mai ales in caz de furt. O alta problema este auto autentificarea in site-uri sau servicii bancare. Chiar si faptul ca aceste parole se afla pe terminal e un lucru rau conform asiguratorilor de terminale.

O alta idee proasta pe care o au de obicei adolescentii si tinerii posesori de smartphone este trimiterea de fotografii nud pe handset. Statisticile arata ca 20% dintre adolescentii posesori de smartphone au trimis fotografii nud sau indecente. Tot pe lista de "asa nu" se afla clickurile pe linkurile din mailurile frauduloase sau partajarea informatiilor personale catre persoane necunoscute.

Si neutilizarea unei carcase protectoare pentru handset e o problema, dar si lipsa de asigurare a telefonului si conectarea la o retea WiFi neprotejata. Care dintre aceste vulnerabilitati va vizeaza si ce parere avei despre restul?
 




Ceilalti au citit si: