Publicat: Vineri 11-Mar-2011 16:58:20 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1128 ori
Cel mai bine vândut smartphone în reteaua Vodafone este...Dupa ce am aflat ieri ca Android castiga tot mai mult teren pe piata autohtona telecom, astazi aflam si performerii anului trecut la capitolul vanzari, in reteaua Vodafone. Nokia 5230 a fost cel mai bine vandut handset al operatorului, urmat de HTC Wildfire si HTC Desire.
 
Iata deci ca Symbian este in continuare o forta pe piata autohtona, in vreme ce Android ocupa restul locurilor de pe podium. Bogdan Matei, director Vodafone Stores declara ca in functie de promotii si diferitele perioade ale anului si terminalele Samsung au avut vanzari impresionante. Suntem siguri ca si Galaxy S se numara printre acestea, smartphone-ul fiind un hit incontestabil al anului trecut.

Oficialul Vodafone afirma si ca in tara noastra exista aproximativ 20 de milioane de SIM-uri pe piata, dintre care 2-3 milioane in smartphone-uri. Aflam informatii si despre piata locala a tabletelor, produse dintre care 70% sunt vandute prin retail si doar 30% prin operatori. Totusi, avand in vedere faptul ca tabletele suporta conectivitate wireless si sunt folosite si pentru navigarea pe web, implicarea operatorilor este inevitabila, iar posesorul de terminal va cumpara in cele din urma o cartela.

La capitolul vanzari de iPhone-uri, reprezentantul Vodafone nu a oferit cifre, ci doar a mentionat ca au fost vandute mai multe modele decat in cazul rivalilor de la Cosmote Romania. Oare care va fi hitul acestui an? iPhone 5 sau Samsung Galaxy S II... poate un nou-venit surpriza?




Ceilalti au citit si: