Publicat: Miercuri 10-Noi-2010 16:30:55 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 413 ori
Daca tehnologia NFC este foarte tentanta pentru Apple, Sagem a facut deja pasi seriosi in aceasta directie, lansand un telefon cu suport pentru acest tip de conectivitate wireless (Near Field Communication). Descoperit pentru prima oara sub forma de concept la MWC 2010, Sagem Cosy Phone este disponibil pe piata din Franta si va sosi in Marea Britanie in aceasta luna.
 
Ce au in comun batranii si conectivitatea NFC? Raspunsul: Sagem Cosy Phone

Handsetul vine cu suport NFC, care ii permite sa recunoasca "tag-uri", pur si simplu aflandu-se in apropierea lor, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. Aceste mici accesorii pot fi customizate de catre utilizator si se pare ca ele vor "declansa" functii ale terminalului, eliminand nevoia de meniuri si software.

Conceptul este inovator si inedit, iar Sagem afirma ca acest telefon este ideal pentru utilizatorii in varsta. Acestia pot forma un numar, pur si simplu prin trecerea handsetului deasupra unui tag pregatit special, in loc sa foloseasca butoanele. In plus, tehnologia NFC poate transforma terminalul intr-un instrument de banking sau poate fi folosita pentru descarcarea anumitor continuturi, tot cu ajutorul tag-urilor.

Dotarile lui Cosy Phone includ suport pentru conectivitate 2G si 3G, un ecran de 2.2 inchi, camera de 1.3MP si 128MB memorie interna. Handsetul vine si cu radio FM si slot microSDHC pentru memorie in plus.
Ceilalti au citit si: