Cartonas rosu pentru Samsung: Pele ii da in judecata pentru utilizarea unei sosii a sa intr-o reclama

Stiri Telefoane Samsung

Publicat: Miercuri 30-Mar-2016 17:32:01 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 715 ori

Legenda fotbalului Pele pare a avea o problema cu Samsung, dand in judecata firma sud coreeana si cerand despagubiri de 30 de milioane de dolari. Aparent, Sammy ar fi folosit imaginea sa pentru o reclama.
 


 

Reclama ar fi rulat in publicatia New York Times si in loc sa foloseasca imagini cu Pele, Samsung ar fi apelat la o sosie. Compania asiatica negociase cu Pele pentru a folosi imaginea sa, dar totul a picat in 2013. Apoi Samsung ar fi ales o persoana care ii semana sportivului pentru a isi promova televizoarele ultra high definition.

In ciuda faptului ca reclama nu il mentioneaza pe Pele, ea include o fotografie-portret cu un barbat care ii seamana foarte mult celui considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Mai mult decat atat e inclusa si o fotografie cu un jucator de fotbal care realizeaza o lovitura de bicicleta/foarfeca, ce era trademark Pele pe vremea cand juca.

Samsung a refuzat sa comenteze pe seama acestui proces, iar reprezentantii lui Pele sunt aceiasi care i-au obtinut lui Michael Jordan 8.9 milioane de dolari dupa utilizarea imaginii sale intr-o reclama Finer Foods.

Ceilalti au citit si: