Publicat: Sâmbata 26-Mar-2016 16:27:59 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 452 ori
Din cand in cand ne place sa vedem ce se mai intampla in Finlanda, tara de bastina pentru Nokia si Angry Birds. Ei bine, o traditie celebra a poporului nordic este campionatul de aruncat cu telefonul mobil, a carei editie urmatoare va avea loc in martie 2017.
 
Campionatul de aruncat cu telefonul mobil se va tine în martie 2017 în Finlanda

Daca multi arunca cu telefonul de nervi sau pentru a strivi un gandac cu un Nokia 3310, finlandezii vad aceasta activitate ca un sport national. Scriam despre aceasta competitie aici, atunci cand castigatorul ajungea la performanta de 100 de metri parcursi de handsetul sau dupa aruncare. Prima editie a avut loc in anul 2000 si exista atat o proba feminina, cat si una masculina.

Urmatoarea editie va avea loc anul viitor pe 11 martie, in localitatea Savonlinna, acolo unde a debutat acest sport. Campionul e cel care arunca cel mai departe si exista si o categorie pentru juniori si una pe echipe. Mai mult decat atat, pe langa proba de distanta exista si una de... stil. Cei care vor sa se inregistreze in competitie trebuie sa plateasca 11.17 dolari, iar un junior va plati pe jumatate, in vreme ce echipele de freestyle trebuie sa achite 30.15 dolari.

Se pare ca finlandezii au o mica obsesie cu aruncatul, trasul la distanta si in general lucrurile care zboara in directii diferite. La urma urmei, in Angry Birds aruncam cu pasari in porci, iar Finlanda a dat cel mai letal sniper din istorie.
 




Ceilalti au citit si: