Camera lui Nexus 6P se dueleaza cu senzorul aflat pe iPhone 6, intr-un test de fotografiere in condiții low-light

Stiri Telefoane Google

Publicat: Marti 13-Oct-2015 18:55:29 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 1976 ori

Chiar la sfarșitul lunii septembrie, Google anunța cu mare fast lansarea a doua noi smartphone-uri din gama Nexus, și anume modelele Nexus 5X, respectiv Nexus 6P. Dupa cum aflam la vremea debutului, ambele device-uri impart un senzor foto principal de 12.3 megapixeli, cu pixeli de 1.55 microni și deschidere f/2.0.
 

Camera lui Nexus 6P se dueleaza cu senzorul aflat pe iPhone 6, într-un test de fotografiere în condiții low-light
 

Acest modul foto a fost ulterior testat și de catre DxOmark, echipa profesionista ce i-a acordat un scor de 84 puncte - cifra ce astfel ii asigura un loc 3 bine meritat in topul celor mai bune smartphone-uri la capitolul camera foto.
 


 

Deși Nexus 6P va ajunge ceva mai tarziu in Europa, iata ca prin intermediul unui dezvoltator din China avem ocazia sa vedem cat de bine se descurca acest device la capitolul fotografiere. Iar cel mai bun mod de a exemplifica acest lucru, este un test comparativ cu iPhone 6 - device ce are un scor destul de apropiat de 82 puncte.
 


 

Rand pe rand, putem vedea diferite fotografii realizate in condiții low-light, și stabili care dintre cele doua device-uri a oferit o calitate mai buna la acest capitol. Dupa cum puteți remarca, smartphone-ul superior, sau mai bine zis camera superioara la captura low-light este de departe cea de pe Huawei Nexus 6P.
 


 

Aceasta reușește sa ofere in primul rand o claritate de invidiat, dar și culori foarte vii, lucru ce nu poate fi spus despre senzorul foto existent pe iPhone 6. In condițiile low-light, acesta capteaza fotografii cu tenta albicioasa, culorile fiind de asemenea șterse, și zgomotul la un nivel destul de inalt.
 


 

Cu toate acestea, nu ni se comunica daca Nexus 6P se folosește de modul HDR+, funcție ce permite realizarea unor fotografii de top in condiții low-light. De asemenea, ar fi interesant ca Nexus 6P sa fie pus la incercare și cu iPhone 6s/6s Plus, telefonul al carui camera va avea ceva de spus in acest an pe piața.

Puteți arunca o privire și asupra fotografiilor la rezoluția originala, prin intermediul acestui link pus la dispoziție de catre persoana ce a realizat testul foto.Ceilalti au citit si: