Publicat: Joi 10-Ian-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 153 ori
Unul dintre cele mai populare concepte prezentate de catre compania Delphi in cadrul CES 2008 a fost reprezentat de catre un software care permite monitorizarea si controlul unui vehicul de pe telefonul mobil.

Controleaz-ti masina cu iPhone-ul

Prin intermediul softului puteti face aproape orice doriti in ce priveste controlul automobilului, de la a-i deschide portierele pana la a porni masina si a regla temperatura. Conexiunea intre vehicul si telefon este realizata prin Bluetooth, iar conform Delphi, pasionatii de tech se vor conecta cu automobilul chiar si la o mila distanta de acesta. Pe lista feature-urilor utile cu care soseste aplicatia se numara si posibilitatea de a controla presiunea cauciucurilor si a monitoriza cantitatea de ulei de motor si ulei de frana ramase.

Delphi a anuntat ca tehnologia va fi disponibila pe majoritatea smartphone-urilor ducand conceptul de telecomanda pentru masina la un nou nivel.
Prin intermediul software-ului prezentat la CES veti putea de asemenea sa aflati daca masina dumneavoastra a fost sparta, sau daca aceasta prezinta defectiuni. Pe cand o aplicatie similara pentru motociclete sau alte vehicule cu 2/4 roti la fel de populare?

[


Ceilalti au citit si: