CEO-ul BlackBerry, John Chen, despre Android pe terminalele companiei sale; Indica și o posibila retragere din zona smartphone

Stiri Telefoane BlackBerry

Publicat: Sâmbata 29-Aug-2015 19:19:37 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 845 ori
CEO-ul BlackBerry, John Chen a avut o intrunire cu presa in aceasta saptamana in California, in cadrul careia a oferit indicii cu privire la strategia companiei pe care o conduce. Ce e drept era nevoie de o clarificare cu privire la abordarea lui Android in cadrul portofoliului BB, avand in vedere scaparile recente.
 
CEO-ul BlackBerry, John Chen infirma zvonurile despre Android pe terminalele companiei sale, indica o posibila retragere din zona smartphone

Chen a confirmat ca terminalele BlackBerry au nevoie de mai multe aplicatii, dar a infirmat deocamdata zvonurile despre un terminal cu Android. El a declarat ca lucrurile sunt putin mai complexe, de aceea nu vom vedea un astfel de handset. In acest moment telefoane ca BlackBerry Passport pot rula aplicatii Android, instalate prin sideloading de APK sau din Amazon App Store.

Recent am vazut si un clip cu un Passport care rula Lollipop fara probleme, ca sa nu mai vorbim de scaparile lui BlackBerry Venice cu Android la bord. BlackBerry s-a extins de la productia de telefoane la utilizarea serverelor sale pentru a furniza servicii pentru alte handseturi. S-a ajuns astfel la parteneriate cu Samsung si alte companii de top. John Chen afirma ca evolutia catre cross platform a serviciilor BlackBerry este cheia aici si o colaborare fructuoasa cu partenerii e vitala.

Acelasi oficial a oferit si o avertizare cu privire la viitorul BlackBerry, afirmand ca vrea sa ramana in zona smartphone, dar rabdarea sa cu pierderile companiei e limitata. El nu exclude si retragerea din productia de telefoane si axarea pe servicii.




Ceilalti au citit si: