Șeful global Vodafone raspunde la o serie de intrebari legate de o posibila achiziție a UPC sau RCS&RDS

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Vineri 17-Oct-2014 15:10:28 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 973 ori
Recent, cei de la Ziarul Financiar au publicat un interviu luat șefului global Vodafone, și anume Vittorio Collao. Printre intrebarile puse de catre echipa ZF s-a numarat și una cu privire la planurile operatorului Vodafone Romania de achiziție a UPC sau a RCS&RDS, raspuns pe care il aflați in randurile de mai jos.
 
Șeful global Vodafone raspunde la o serie de întrebari legate de o posibila achiziție a UPC sau RCS&RDS

Astfel, Vittorio Collao ne da de ințeles faptul ca pe piața locala s-a speculat de mai multe ori, cu diferite grade de intensitate faptul ca grupul Vodafone ar discuta achiziția subsidiarei locale a companiei americane UPC sau a grupului RCS&RDS, acesta din urma fiind fondat și controlat de antreprenorul roman Zoltan Teszari.

De asemenea, Collao a raspuns și la intrebarea cu privire la posibila preluare a celor doua grupuri mai sus amintite, raspunsul acestui fiind urmatorul: „Nu imi impartasesc niciodata agen­da de intalniri cu jurnalistii, dar de data aceasta voi face o exceptie, pentru dum­nea­voastra“.

Ulterior, acesta a venit cu o completare la raspuns, și anume: „Haideti sa fim onesti. Sigur ca am avut discutii cu toti juca­torii im­por­tanti de pe piata. Echipa locala are mi­siu­nea de a gasi solutia potrivita legata de viitorul nos­tru in Romania, iar solutia va fi sa facem ceva: fie ca va fi o cooperare cu un alt ju­cator, o achizitie sau sa construim singuri o infra­struc­tura fixa. Va fi probabil o com­bi­na­tie in­tre aceste solutii, asa cum s-a intamplat pa­na acum in toate tarile, intotdeauna este o com­bi­natie, nu exista o singura solutie. Ro­ma­nia este o tara in care exista provocari din acest punct de vedere pentru ca are o po­pu­la­tie ur­ba­na densa si o zona non-urbana re­lativ nu foar­te populata, in care retelele 4G ar fi o so­lu­tie fantastica. In mediul urban avem ne­voie de mai mult decat 4G si vom obtine acest lucru.

Totodata, un subiect foarte interesant adoptat in cadrul acestui interviu a fost și decizia de lansare a unor servicii TV, aceasta sarcina revenind echipei locale de management Vodafone Romania. Interviul integral realizat de catre Ziarul Financiar poate fi regasit chiar aici.




Ceilalti au citit si: