Publicat: Sâmbata 18-Oct-2014 17:25:36 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 516 ori
Fiind unul dintre vorbitorii la un eveniment oficial din Brooklyn, seful FBI, James Comey si-a exprimat dezacordul cu privire la criptarea smartphone-urilor. El a declarat ca intelege nevoia publicului de securitate si intimitate, dar criptarea impiedica autoritatile sa acceseze informatiile necesare pentru a-si face treaba.
 
James Comey

Comey a criticat securitatea sporita din iOS si Android, care va impiedica FBI sa obtina usor fotografii, documente, mailuri si inregistrari. Oficialul recunoaste ca aceasta criptare e un selling point bun pentru utilizatorul de smartphone, dar in acelasi timp dauneaza autoritatilor. Acelasi Comey nu apreciaza faptul ca FBI primeste doar metadata care include numere de telefon si date de localizare.

Autoritatile au nevoie de conversatii complete si a fost citat exemplul unor conversatii necriptate care au dus la prinderea unui ucigas, vinovat de moartea unui baiat de 12 ani. Mi se pare amuzant ca tocmai seful FBI, una dintre autoritatile acuzate de Edward Snowden ca isi baga prea mult nasul in datele noastre ne cere sa criptam mai putin, pentru a ne verifica mai usor.

E ca si cum lupul ar cere ca ciobanii sa ii deschida poarta de bunavoie, pentru a prinde oile mai usor. Şeful FBI probabil uita ce tehnologie de varf are la dispozitie pentru a prinde criminalii...




Ceilalti au citit si: