Bune de aruncat la gunoi: telefoane in valoare de 47 de miliarde de dolari zac nefolosite in SUA

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Marti 18-Feb-2014 16:14:01 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 457 ori
E cunoscut faptul ca americanii pot face bani din orice, dar iata un domeniu in care ar putea face miliarde, sau macar miliarde de dolari in plus. Aparent exista in SUA telefoane neutilizate care zac in casele posesorilor si nu sunt reciclate, iar valoarea lor este de 47 de miliarde de dolari.
 
Bune de aruncat la gunoi: telefoane în valoare de 47 de miliarde de dolari zac nefolosite în SUA

Informatia vine de la o mare companie de reciclare din State, care a realizat un studiu in aceasta privinta. Sondajul arata ca jumatate dintre consumatori au 2 sau mai multe telefoane mobile nefolosite in casa, media fiind de 1.8 terminale. Valoarea medie a unui astfel de handset reciclat este de 91 de dolari, deci americanul de rand ar putea castiga in jur de 160 de dolari fara a face ceva special, doar cedand aceste reciclabile.

SellCell.com estimeaza ca americanii au telefoane in valoare de aproape 50 de miliarde de dolari in pret de reciclare in casele lor. Cifra este in crestere, la ultima masurare din 2013 ea fiind de 33.8 miliarde de dolari. Probabil va intrebati si de ce ar pastra cineva un telefon depasit sau foarte vechi. Printre motive se numara ideea de "telefon de rezerva", apoi valoarea afectiva si evident si... lenea.

Recunoasteti, cati dintre voi aveti un Bosch, LG, Motorola si mai ales Nokia vechi aruncat pe undeva prin casa?




Ceilalti au citit si: